lørdag den 9. februar 2008

besøg


Ida Winther med familie kiggede igår forbi på vejen til en skiferie i Schweiz. Det var rigtig skægt, at have dem hos os og lære børnene lidt at kende.


Der var lige to der faldt i hak. De skulle endda sove sammen.


Clara, Olivia og Albert.....

torsdag den 7. februar 2008

udsigt


Efter Göppingen igår afleverede vi børnene samt to isomåtter og soveposer hos Oma. De skulle jo så hentes idag og på hjemturen slog vi et smut om Burg Hohenneuffen. Som er et ret fantastisk kæmpe fæstningsanlæg på Albranden.


Ylva står og kigger i retning af Kirchheim.




Der bor stadig vilde riddere heroppe.



Borgen, der anes i midten af billedet i horizonten, er Teck.

Man kan jo prøve at se sød ud, så der bliver et godt billede ud af det.Men alt har man jo ikke kontrol over.

onsdag den 6. februar 2008

togkørsel




Et passende vinterferie-udflugtsmål for schwäbische børn er en tur til Märklinmuseet i Göppingen. Der er udstillet forskellige typer jernbaneanlæg, masser af modeltog og andet legetøj, fremstillet af Märklin siden midten af det 19.årh. Ylva og Áki syntes det var et højst interessant besøg. Jeg var fascineret af de tykke mænd belæssede med indkøbsposer ( man kunne købe tog dér ).







Børnene mener, morfar ejer den røde lastbil.....




Dette er en sammenbyggelig snurretop....




Wenni fandt en montre med hans barndoms byggesæt.
( Han har lavet helikopteren. Sammen med Günther har han lavet kranen, Günther har lavet traktoren, som står nederst foran kranen ).



Man kunne få oppustelige lokomotiver, gæt hvem der købte et!

tirsdag den 5. februar 2008

frække ting

Morgensamtale i sengen.
Mor : " Nå, Áki, hvem leger du så med for tiden i frikvarterene på skolegården?"
Áki : " Leon og jeg råber frække ting til Mandy, og så løber hun efter os. Det er enormt sjovt."
Mor : "Det synes hun osse er sjovt?"
Áki : " Ja, men sidste år ville hun altid kysse os, så sagde jeg det til Fru Albrecht. Hun skældte Mandy ud, og nu gør hun det ikke mere....puh bvadrrr."

mandag den 4. februar 2008

morgengymnastik

Vi har ferie. Om morgenen kommer Áki ind i sengen og underholder. "Mor, jeg kan 4-kabalen". Søvndrukkent:"Nå, hvad er det?""0-4-8-12-16-20-" osv. indtil han når 100. "Nåååå, det hedder 4-tabellen.""Ja, mor, jeg kan osse 1-tabellen, 2-tabellen, 3-tabellen, 5-tabellen, 8-tabellen 10-tabellen og 11-tabellen." Jeg bliver langsom vågen, tænker, jeg måske kan lære noget her.

"Moar, hvor mange neunzehn er der indtil zwanzig?""Øh, en." "Neeeeej to." Og så tæller den unge matematikinteresserede ein, zwei, osv.....neun, zehn.......
"Ha, ha, der kan du se, det har jeg selv fundet på."

Måske kan vi engang i fremtiden spare ekstraundervisningen i matematik hos Áki. Hvem ved!

skøjtehal






Endelig tænkte jeg på at tage kameraet med i skøjtehallen.....Àki var så hurtig, så han var ude af billedet, før jeg kunne nå at fotografere.
Pingvinerne er til nybegyndere, det er historie for os, men sidste år, havde Áki altid en sådan.

søndag den 3. februar 2008

danskerfastelavn














Nu er fastelavnsgæsterne gået. Det var en sjov eftermiddag. Et par forklarende bemærkninger. Ham der prøver at gøre det af med min datter, er Julius. Kati er udklædt som Norovirus, en mavetarm-sygdom som hærger det sydtyske i disse tider. Den unge gangster ved siden af Wenni hedder Atli, og er normalt en ung alvorlig islandsk filosofistuderende.