torsdag den 19. februar 2009

stinkdyrsteg

Áki har for tiden om fabler i skolen.
Her er en han selv har skrevet:


Der Adler und das Stinktier


Ein Stinktier ging einmal auf einen Berg. Da kam ein Adler angeflogen: „ Na, du Ausreißer, mal wieder auf großer Wanderschaft, spottete der Adler: “Komm, ich lade dich zum Mittagessen ein.“ Das Stinktier antwortete: „Ja, ja...ich hab zwar schon bei der Waldtaube gegessen. Warum sollte es hier nicht besser schmecken?“ Der Adler fragte:„ Na, kommst du oder kommst du nicht?“ Das Stinktier erwiderte: „ Was gibt es denn hier?“ Der Adler murmelte:„ Ich glaube Gurkensalat.“ Aber in echt dachte er:„ Stinktierbraten!“ Das Stinktier überlegte:
„ Mmmm...lecker.“ Und ging mit ihm mit. Aber als das Stinktier den Gurkensalat sah, fiel ein Netz über das Stinktier und es wurde augenblicklich geköpft.

Wenn einer seinem Feind vertraut, dann macht er Selbstmord.


Áki Ask Wellsandt 18.02.2009 3a

speciel slags


Jeg har en grøn tommelfinger for en speciel slags planter: nemlig dem, der ikke kan tåle pleje. Denne type, som jeg negligerer i den grad, at jeg ikke engang kender navnet på den, tåler hverken vand eller gødning. Se hvor den trives hos mig! Flotte blomster, ikke?

tirsdag den 17. februar 2009

lokal nedkølning


Cyklen skal med.....ligegyldigt føret. Her er vi på vej op i Pomo.





Wennis skole ligger lige ved Pomologie.



Hvis ikke børnene var så charmerende penetrante i deres behov, ville jeg grave mig dybt ned under dynen, når der var sne. Det er sgu da kooooooldt!
Men de siger:"Moaar, vil du ikke med op i Pomo, det kunne være så hyggeligt, hvis du kom med".
Jeg er ikke væbnet mod så megen kærlighed. Så taberen må trække i lange uldne underbukser.
Hvor bliver den lovede globale opvarmning af?

mandag den 16. februar 2009

evolution

Efter messen kom Wenni til Frankfurt for at holde en hyggedag og køre mig sikkert hjem. Det syntes jeg var meget rørende.
Jeg hentede ham på banegården, viste ham verdens største (tror jeg) aviskiosk, som er en hal med alverdens tidsskrifter, og førte ham hjemmevant (efter 5 fem dage er man jo nærmest indfødt) hjem til Stefans lejlighed (på 13. sal) via U-Bahn. Vi var selvfølgelig på udstilling. På Schirn viste en meget skæg og interessant udstilling om Darwin og den inspiration hans evolutionsteori har haft på nogle kunstnere. Før ham havde Humbolts ide om den perfekte og harmoniske natur præget kunsten, men nu opstod der en række værker af dyr og (stenalder)mennesker i overlevelseskamp. Og sikke en række af billeder, de havde fået organiseret! Det var en flot oplevelse!

søndag den 15. februar 2009

strålende


Sikke megen sne vi har i disse dage!


Det skulle rigtig nydes idag.


Så vi tog til Rosberg, parkerede bilen og vandrede op på Bolberg. Det var en strålende smuk vinterdag. Kári kunne desværre ikke, han havde en anden aftale. Ylva og jeg gav næsten op på vejen, det var SÅ hårdt at gå i den høje sne op ad bjergskråningerne. Til gengæld var det enormt skægt at rutsje ned af bjergsiderne bagefter.


Tænk at de kunne nænne det!




Udsigten fra Albrand er simpelthen fantastisk. Men der er langt derop, specielt i dyb sne.