lørdag den 23. januar 2010

godbid

Et par gange om ugen læser jeg danske netaviser.
Se en godbid jeg fandt! Billeder fra isvinteren ´54 og andre isvintre. Klik på afspil slideshow.

fredag den 22. januar 2010

flyer

Disse små kurve bliver placeret på strategiske steder på messen.
Ville I ikke MED DET SAMME tage turen til hal 2, hvis I fik fingrene i sådan en flyer?

torsdag den 21. januar 2010

sund morgenmad

Hvert år bliver vi inviteret til sund morgenmad på Jos-Weiss-Schule. Børnene skal tage noget sundt lækkert med til en kæmpe buffet.
Ákis ansigtsudtryk siger: " Så skynd dig dog med det foto, jeg er sulten".

Áki tog en skål fuld med skrællede, sure kiwi-stykker (med pinde i) med. De skal være hårde som sten, ellers synes han ikke de er lækre.

Herr Hermann læste også historie for os.

Endelig fik vi lov til at spise.

tirsdag den 19. januar 2010

konfirmationspraktik

Ylva går til konfirmationsforberedelse i Leo. Det foregår NOGET anderledes end i min tid i den danske provins. Selvom kirkerne i princippet er skåret efter samme læst - en normal gudstjeneste i Marienkirche er næsten identisk med en fra Silkeborg kirke (hvor jeg blev konfirmeret). Men jeg oplever at kirken hos os tager deres formidlingsarbejde mere alvorligt.
Samt at de virkelig prøver at dække menighedens behov for at gå til gudstjeneste - så der bliver tilbudt mange forskellige former for gudstjenester, så der er en måde at kommunikere/være sammen med andre troende, der passer der til enhver. Ud over standardgudstjenesten, som vi alle kender fra Silkeborg kirke, er der Thomasmesse, Kantatengottesdienst, familiegudstjeneste, Taize, Hiphop, jeg har sikkert glemt noget.
Men nu tilbage til formidlingen. Når man skal konfirmeres, skal man have en deltage i menighedsarbejdet. Igår aftes præsenterede alle konfirmanderne deres erfaringer for forældre og hinanden.
Vel en omkring 100 mennesker var forsamlede i Leo, de unge mennesker fortalte hvad de havde lavet med powerpoint, sketches, quizzer osv. Nu har jeg et helt andet indtryk af hvad menigheden egentlig laver af arbejde.
Nogen var i børnehaven (det var et par seje fyre, og man kunne bare se på dem, hvor sjovt de havde haft det i børnehavens puderum med en horde beundrende snothvalpe, sødt!), nogen hjalp en forretning, som sælger datoafløben mad fra supermarkeder til symbolske priser til fattige, og nogen i en anden forretning , som sælger fairtrade fra den 3. verden, nogen fordelte kirkebreve. Ylva hjalp med at tænde en million stearinlys til taizegudstjenesten, og puste dem ud igen bagefter.
Ylva klarede sin optræden perfekt. Men hun er jo også vandt til at stå deroppe og tale i mikrofon.
Efter præsentationen var der buffet. Det var faktisk ret hyggeligt. Og en smart måde at komme i kontakt og informere en masse mennesker, som ellers aldrig sætter deres ben i kirken, på en gang.
Hvorfor kan min kirke derhjemme i Danmark ikke det? Jeg tror ikke, de er ligeglade med folk. Men det virker sådan.

mandag den 18. januar 2010

kwa heri

Så er Kjeld på vej til Kenia, hvor han skal være med til at starte et projekt fra Sug. Det handler om turisme, så vidt jeg har forstået. Noget med at skaffe nogle rammer, så man kan få europæiske turister derned.
Han har så godt som lovet mig at gæsteblogge, når han er hjemme igen. Så skal vi ikke begynde at glæde os?
Kwa heri, Kjeld!

søndag den 17. januar 2010

3D

Når man er vild med at bygge lego, er det en god ide at blive medlem af Lego-club. Man får regelmæssigt tilsendt et medlemsblad. Den nye udgave kan kun læses med 3D-briller.

Det er en skæg ide. Specielt....

......når men godt kan lide at klæde sig ud.