lørdag den 2. februar 2008

snart forår


Nu blir det snart forår.......indtil da skal der ikke spares på tulipanerne.......

fredag den 1. februar 2008

fastelavn





Fastelavn er næsten lige så dejligt som jul. Áki har planlagt kostume ( i form af små skitser til forældrene ), og holdt os til arbejdet med hyppige utålmodige forespørgelser. Her er nogle fotos fra klasseværelset i morges.

torsdag den 31. januar 2008

lila



Ylva var idag hos Fru Hild. På hjemvejen var vi indenom et supermarked, hvor man kunne få disse vidundere. Jeg skulle hilse og sige at de er spiselige, og hvis man trykker dem mod håndryggen, får man nydelige lila ringe.

ski

Her er Kári i disse dage.......

brudekrone


Hyazinterne synger på sidste vers og er blevet udskiftet med disse løg. Som, må jeg tilstå, er blevet købt igår. Er det juletazetter? Bridal crown kaldes de på udenlandsk. Er det ikke en smart måde at ha dem på? Ser det så ikke ud, som om de har kostet en halv million hos byens fineste blomsterforretning? Det er bare et par gamle glas fra Oma og nogle sten. Ha!

onsdag den 30. januar 2008

den gode søster


Ylva er hjemme idag for at forebygge en halsbetændelse. Men hun er stadig god for et rask soduko-kursus.

tirsdag den 29. januar 2008

halvt tempo


Husets datter øver flittigt Beethoven på klaveret. Det er et firhændigt stykke, som skal spilles med morfar. Nodearkene er lidt vel sorte, men i halvt tempo er der meget der kan overkommes.

På besøg...

Oppe hos Wenni er der en masse at se på og gå på opdagelse i. Bare at opleve, hvordan malerierne udvikler sig, er spændende.


Sådan ser der ud på vindueskarmen i Wennis atelier........er det rod eller er det en skatkiste?
Áki har lavet manden. Victor har lavet kortet. Det er fra en installation på en plads i Berlin, hvor han satte en masse vaskemaskiner op, så kunne folk vaske deres beskidte tøj. Den stod en måned. Han lavede installationen sammen med en ven. Desværre fik jeg det ikke set.

det gode forbillede

En af Wennis gode historier handler om, hvordan han kom ind på kunstakademiet i Stuttgart i ´69. Halvdelen af hans mappe bestod af mandens matematikhæfter fra sidste gymnasieklasse. Når man alligevel ikke forstår en brik af undervisningen, kan man jo ligesågodt tegne i hæfterne. Det har professorene vel syntes var helt vildt originalt.

Áki er midt i matematiklektierne. Mor her spotter en krussedulletegning i hæftet, bander lidt, skælder lidt ud og finder det store fede viskelæder frem. Áki sætter, vel for at redde sit kunstværk, sit mest uforstående ansigtsudtryk på : " Jamen mor, det gjorde papa jo osse!"

mandag den 28. januar 2008

5 par sorte øjne


Er de ikke bare nuttede?

tabere

Hurra! har I hørt det?
Ham den slemme-udenlændingefjendske-populistiske Koch, CDU fra Hessen har tabt stort.
Wenni siger : "Nu kan vi tyskere med stolt hævet hoved stå mod de Pia Kjærsgård-elskende danskere. Vi er ikke så modtagelige over for fremmedhadsparoler."
Ja,ja, lad manden hans få glæder. Han tabte jo i håndbold igår.

søndag den 27. januar 2008

spadseretur





Vi skulle lige ha lidt luft.......

parlez-vous pommefrites?


Det er godt at ha en far, man kan øve fransk med. Han rutsjer nu ret hurtigt over i de schwäbische nasaler og begynder at holde schwäbisch-kursus.

faste vaner



Er det et déjà vue?
Ylvas søndagsprogram minder lidt om sidste uges.
Jeg skulle hilse og sige at bind 4 er læst til ende.

amokløber


Var til personale-fastelavns-fest på Kepler-Gymnasium i aftes. Wenni var ikke ligefrem begejstret over at skulle tilbringe lørdag aften sammen med et bundt gymnasielærere. Men det blev faktisk en ret skæg aften med lækker buffet og god dansemusik. Jeg ville egentlig være amokløber, men det syntes min mand sletsletikke var sjovt, så jeg improviserede i sidste øjeblik et elefantkostume. Wenni var ret tilfreds over, at alle festens damer mente, at han var som snydt ud af Johnny Depps næse.