lørdag den 3. maj 2008

hollandsk guld


Billede fra mine højtelskede 2 m2.

stof

I ved jo, at jeg er på stoffer. Her er adressen på min nye dealer.

fredag den 2. maj 2008

sol


Jeg havde jo gæster igår og var så heldig af få en værtindegave.......solsikker er så smukke.

torsdag den 1. maj 2008

Liasfesten


Idag afholdt vi Liasfest. Det er et arrangement, som Lias forbereder helt på egen hånd over et længere tidsrum. Det tager ca et år, men alt er osse gennemtænkt ned til mindste detalje. Dette var den tredie fest, det overordnede tema var "dyr".


Her et billede af Lias og Lias´ bedste ven.


Her en huskeseddel fra Ylvas skrivebord...ingenting bliver overladt til tilfældighederne.


Man får uddelt penge, som man kan købe billetter for, sætte i banken eller købe slik for.


Der er meget at holde styr på, men man skal helst sætte overskynde penge i banken, for der er en røver undervejs, som overfalder os. Hvis man fanger ham, får man en findeløn.
Julius fangede ham, men han er jo osse ung og har hurtig reaktionsevne.



Det er ikke alle steder man må gå ind.


Der er forskellige lege men kan prøve. F. eks. " Dinge treffen" og ....


......"Katapultschiessen".


Der var dukketeater, man fik klippet sin billet af en ægte uniformeret billetmand.


Her byder skuespillerne velkommen.


Stykket handlede om en bjørn og en løve....


....de skulle i en raket op til månen ( sølvkuglen ) og derefter til morgenstjernen ( den gule bold ).


Vi klapper.


Derefter var der en udstilling om dyr.



Der var en guide, der fortalte interessante ting.


Der var mange andre programpunkter......men det fører for vidt.
Festen blev afrundet med en filmsfremførelse " Nomaden der Lüfte " , som handler om trækfugle.
En helt igennem vellykket Liasfest blev det til.

Kirin



Mette og jeg var inviteret til Sushi i går aftes hos Kati Wund, Ákis ven, Pauls mor. Vi synes lige vi skulle gøre lidt extra ud af det. Udklædningen faldt i god jord, Kati strøg ind og skiftede, da hun så os. Vi havde osse Kirin Beer med, det er det mærke, de altid drikker hos Haruki Murakami....

onsdag den 30. april 2008

Sommerhaus, später


En af mine yndlingsforfattere fra Tyskland er Judith Hermann. Der er blevet oversat to af hendes værker til verdenssproget, mon ikke de er til at få fat i på biblioteket?
Den ene er "Sommerhus, senere", den anden " Spøgelser, overalt"

månen

Det skader vel ikke, at tage det med et gran salt. Men på den anden side, måske er der noget om snakken. Jeg får ihvertfald klippet mit hår efter månekalenderen.

tirsdag den 29. april 2008

oppåtå

Ballet har aldrig lige været mig. Dender æstetik....tylskørter og oppåtå!
Men Ylva er begyndt at høre Svanesøen en del, og nu har Amor ramt mit følelseskolde hjerte. Jeg er blevet Svanesøliebhaber. Sikken en musik! Her er nogle filmsklip, som jeg synes er fede.

Tut

Ylva var jo for nylig på et vellykket udvekslingsophold i Schweiz. Som afslutning på opholdet besøgte de en fantastisk udstilling om Tutanchamun i Zürich. Den var helt fantastisk, mente Ylva. Deres hjemmeside er ihvertfald et kig værd.

mandag den 28. april 2008

ny bog


Den sidste nye bog af Mikael Niemi er anbefalelsesværdig....selvom ikke helt så god, som hans to forgængere, synes jeg. MEN den handler tildels om to-sprogethed, som jo er et altid aktuelt emne i vores familie. Den beskriver, hvor vigtigt det er at lære sine børn sit eget modermål, fordi det er det sprog man udtrykker følelser med. Den tætte følelsesmæssige kontakt til sine børn kan man kun opnå på sit modersmål, beskriver bogen. Den foregår i grænselandet til Finland, hvor det oprindelige sprog er meänkali, en finsk dialekt, selvom vi altså befinder os i Sverige.
Minder om for nylig hvor jeg var til et bestyrelsesmøde her i Reutlingen og sad og konverserede høfligt på tysk. Pludselig hoppede familiens hankat op på mit skød, fuld kattevægt med klørene ude. Jeg blev så forskrækket at jeg skældte den huden fuld....på dansk.

søndag den 27. april 2008

dejlige forår


Sådan ser der ud i min 2 m2 have, set fra Áki vindue. Klatreroserne trives og skyder, og der er masser af tulipaner. Dejlige forår!

ene-ansvarlig


Oma er på søndagsbesøg. Da Ylva er på Aikido-weekend er Áki ene-ansvarlig for at banke hende i det ene og andet spil.


I aften skal vi i Leo og høre Wenni synge til korkoncert.

fiskeallergi


Lørdag var Áki inviteret til Jeskos fødselsdag. Den blev afholdt et sted, hvor man kunne fiske foreller. Gæsterne skulle have to sæt skiftetøj med. Áki kom alligevel hjem kun iført regnbukser uden underbukser under og med nogle gevaldige lystfiskerhistorier. ( Jeg fangede den største osv....helt efter bogen ).
Børnene skulle spise deres egen fangst, den kom Áki udenom ved at bilde Jeskos forældre ind, at han har fiske-allergi. Tja, om de troede på den?
Forøvrigt har Jesko nu helt klart overhalet Áki i, hvem der laver den største skarner. Han har med en kammerat lakeret to motorcykler i flotte mønstre og farver i naboens værksted til en værdi af 20 000€. Der stod osse en Harley, den var dækket til af en persenning, så den slap forskønnelsen.