fredag den 14. november 2008

knirsch


Vi fejrede fars fødselsdag ( lidt forsinket ) i sommerhuset. Endnu et hold gæster med store mad og kage-kurve. Skønt!
Her ses han ved gaveudpakningen.
Ane og far berettede om deres Canada/USA rejse. Vi fik lov til at smage en slags pemmikan af tørret laks. ( Det er det Ane spiser på billedet ).


Julie var med......hun er min canadiske grandkusine.



Hun kom til at fortælle, at hun er god til ballondyr. Vi havde tilfældigvis et lager at ballondyrsballoner liggende fra Nana ( den barnlige sjæl ). Så det blev til: knirsch, knirsch, knirsch, knirsch....rigtig mange ballondyr.......og jeg tror : en stor plads i Ákis hjerte.

torsdag den 13. november 2008

efterårsskoven


Vi snuppede lige en lille ekstraferie i Danmark "på vej" til Amsterdam. Kári skulle på gensynsweekend på efterskolen, og så kunne vi jo lige så godt køre ham derop ;-)


Det blev til nogle dejlige dage i efterårsskoven.


Gæsterne tog selv mad og kage med, for der er jo grænser for, hvad man kan nå på 4 dage......skønt!


Kjeld...du ser altså fjollet ud med Ákis hat.

tirsdag den 11. november 2008

A dam 5


Her de sidste Amsterdambilleder : Det var ret koldt, som man kan se på påklædningen.



Ja, ja, da!


Folk gjorde meget ud af deres huse, og hver en lille stribe jord i brolægningen blev udnyttet på smukkeste vis.


Amsterdams ældste erhverv er, ved siden af det gængse ældste erhverv, kanalgraverne. MEGET interessant, synes min yngste.



Vi var oppe i Westerkerks tårn og kunne se ud over hele byen, det var smukt vejr.


Bagefter var der orgelkoncert inde i kirken.


Vi fandt en chokoladecafé.


De to fine damer ejer den. Kári blev tilbudt en praktikplads hos dem. Den heldige ( marcipan-)kartoffel.



Musseet i baggrunden er Nemo, et videnskabsmuseum for børn.
Børnene syntes rigtig godt om det. De voksne sad hele eftermiddagen i cafeen på øverste etage og konverserede og sådan.........rigtig hyggeligt!


Bemærk Ákis indkøb : et truthorn fra en spøgogskæmt-forretning. Vi havde ikke været mere end to minutter ude af butikken, før Kári lidende bad mig om at konfiskere hornet
( hans ordvalg).


Sidste aften havde mor&Kjeld inviteret os på restaurant. Det blev et indisk sted, med en ret exentrisk ejer, som roste sin egen mad til skyerne og kom med små ekstra retter til mændene, for at de ikke skulle rejse sig sultne fra bordet. Det var et skægt sted og dejligt at prøve indisk mad ....det har vi ikke i Reutlingen.

søndag den 9. november 2008

Das geheimnis


Efter mange måneders prøver var der premiere på børneoperaen igår.
Familien har været meget engageret. Ylva ( som osse har lavet plakaten ) har hovedrollen ( ja, tro det eller ej, det vidste jeg slet ikke, hvornår har hun mon lært al den tekst?), som den onde klosterabt Hadius, som kun tænker på at skrabe penge til sig, og som siger til folket : " Hvis I ikke har penge, så sælg jeres børn ".

Hun er stoppet ud med puder, så hun bliver 100kg omfangsrigere og gir den meget overbevisende som den lede, griske fyr. Vildt morsomt!
Áki er med i koret....og Wenni har lavet kulisserne. Bemærk Marienkirchetårnet i baggrunden, det har jo stillads for tiden, og har Wenni malet.