lørdag den 3. oktober 2009

så sker der endelig noget...

...vores gamle hus i Spendhausstrasse har stået tomt nu i længere tid. God grund til bekymring, for en af byens tricks til at skille sig af med gamle bygninger, er at lade dem forfalde til de bliver farlige for forbipasserende, og så SKAL de jo rives ned. Der spiller 500år på bagen ingen rolle mere. Men nu ser vi med glæde at huset har fået plastrer på. De dækker enderne af nogle kolosale bjælker, som er trukket igennem lofterne på alle etager.
Alle de gamle træer er blevet fældet, det ser noget bart og sælsomt ud.

Det bliver spændende at se, hvordan huset kommer til at blive.
Kári og jeg har taget billederne her til formiddag, vi ville i biblioteket. Underligt, der var lukket! Efter at have stået og rusket i dørene faldt det os ind, at det er "Tag der Deutschen Einheit". Surt show!, som Kári siger.

fredag den 2. oktober 2009

sommer i Danmark VIII

Selvom vi var hårde rivaler i OL´et, kunne vi godt hygge os sammen ved kaffebordet.....

....i helt afslappet familie-idyl.

onsdag den 30. september 2009

sommer i Danmark VII

Et af feriens mange højdepunkter var en Spille-Olympiade. Alt nøje planlagt (skriftligt) af morfar og Ylva. Det indledende spil var "spillet over alle spil" i vores familie "Hvem bliver godsejer", spillet igennem utallige generationer, svarende til bueskydning eller marathon i sports-OL´et i værdighed og tradition.

...her ses nogle brikker..

...og et par anspændte deltagere....

..det smukke spillefelt..

OL´ets direktør havde heldigvis lige indkøbt et rødt slips i en genbrug. Her sørger han for den rette stemning med en fanfare.

Direktøren overrækker medaljer og holder taler. Her får far en ærefuld bronzemedalje, det er en smuk sten.

.....sølvmedaljen er en blomsterdusk...

Guldmedaljen er en papdukat til at hænge om halsen.

...og her ses direktøren ifærd med at hejse det finske flag, mens han synger den finske nationalsang (godt man lige har haft et Aki Kaurismæki-flip og har sprogets klang i ørerne).

Tillykke, tillykke, Ane vandt bronze i kortspil....

...og Ylva guld.


.....men Áki vandt hele tre guldmedaljer, og var så stolt, at han dekorerede dem over sin seng. Det ville jeg nu osse ha gjort, hvis jeg havde været så dygtig.

mandag den 28. september 2009

afleveret

...så blev tæppet endeligt afleveret til dets rette ejermand. Det har fået flettet ender nu og ligger i en pæn rulle og venter på en udstilling.

hardcore Merkel

Igår var der valg.....stemningen var ikke den bedste her i huset.
Mette var her, og vi sad bare og skumlede over at vi ikke må stemme. Kári var af samme grund også muggen. Og så som dagens kronede afslutning, kommer valgresultatet. Mette og jeg kunne jo ikkeengang sige: "ha, typisk tysk!" med den regering, som danskerne frivilligt igennem 7 år har valgt.
Mette sagde til sin søn:"Nu flytter vi hjem!"
Julius forundret:"Men den danske regering er da ikke bedre".
"Nej, men der kan man i det mindste gå tur ved stranden".