lørdag den 9. januar 2010

hyggeligt

Ákis bedste ven Jesko har en meget sød familie, som godt gider at ses afogtil. Idag tog de med os op på Achalm. Vi gik hele vejen nede fra os. På den halve strækning sagde vi farvel til børnene, som blev på Scheibengipfel for at kælke. Det er en pæn tur på ca. tre timer.

Wenni havde sit kamera med, det er hans isbilleder.



Her ses selskabet, fotograferet af een fra yoga, som lige kom forbi.
Efter turen fik vi Ylvas nybagte julekage, derefter var der spil og så suppe......mægtig hyggeligt! Et begreb, jeg forøvrigt blev bedt om at definere idag.

fredag den 8. januar 2010

udenbys gæster

Ylva har haft veninder på besøg fra sin nye klasse. Hun har i lang tid ville invitere de sødeste til en overnatning. Da hun fik talt efter, viste det sig at være hele tretten unge damer ( et antal som står i stærk kontrast til antallet af søde piger i den gamle klasse, som nemlig beløb sig til et rundt 0). Så mange kan der ikke være i puderummet, så nu bliver der inviteret i mindre, kortspils-praktiske grupper.
Programmet startede med mutscheln. Et spil som man laver her i byen den 7. januar, og som derfor er en ekstra attraktion for tübinger.
Derefter en bytur, så de udenbys gæster kunne få forevist de lokale seværdigheder.
Så var der spil, raclette og film i puderummet.

Her til morgen blev der også lige tid til sneboldkamp.





Søde tøser......og nu kan de alle piratbridge.

torsdag den 7. januar 2010

museumstur

Hele familien tog toget til Stuttgart. Wenni og jeg havde på forhånd spurgt, om der var interesse for en museumstur til hovedstaden. Det var der, hvis det ikke var moderne kunst, vi skulle se. Og det kunne vi jo let love.

Først så vi EISZEIT- Kunst und Kultur. Lias gik med på en guided tour, og ved nu ALT om neandertalere og homo sapiens. Vi andre gik målrettet forbi mamutskelletter og stenøkser ned til kunstskattene. Og nu kommer vi til det rigtig sjove: verdens ældste skulpture er fra Schwäbisch Alb. Ved de første kvindefigure (ved dette link skal man scrolle lidt ned for at komme til indholdet), heste og mamutter frafra 35000 år siden begyndte jeg at hyperventilere.... Når man er opdraget til at Grauballemanden er non plus ultra, så er man måske også ret let at imponere.
Jeg så også en 35000 år gammelt fingeraftryk i et potteskår og synåle fra samme periode.
Det var helt fantastisk.
Der er jo ingen af os der er schwaber. Wennis forældre er jo fra østprøjsen.

Bagefter fik vi middag på en restaurant og diskuterede det ærgelige i, at vi kommer fra områder, der lå under is, da menneskets første kunst blev skabt. Vi blev enige om, at det jo egentlig er ligegyldigt, for det er jo alligevel også vores forfædre, de vandrede jo nordpå, da isen trak sig tilbage. Egentlig er vi alle oprindeligt schwaber.

Der var penge i Káris ekspresso. Er det en italiensk skik til Hellige tre Kongers dag, eller prøvede tjeneren at tage livet af drengen?

Udstillingen var i bygningen med guldhjorten på taget.

Der var is på søen foran operaen. Bag operaen ligger Staatsgalerie. Der skulle vi se en udstilling om Edward Burne-Jones.

Det er lige noget for unge mennesker. Specielt Kári var glad for billederne.
Der var nogle ret fantastiske gobeliner fra William Morris´værksted.
Vi fik også set noget af den faste samling, det var sjovt at vise børnene de gamle travere.
Da de lukkede, nåede vi lige hurtigtoget hjem. Jeg spurgte Ylva, hvordan det dog kunne være, at de sådan kunne nyde et så aparte program. "Vi er vel bare vante til det", var svaret.

tirsdag den 5. januar 2010

værsgo

Idag var en stille dag. Wenni har lagt nogle gamle billeder ind på min computer. Værsgo at nyd!

mandag den 4. januar 2010

ALT FOR LIDT

Áki og jeg tog toget til Tübingen, da vi skulle i teatret fornylig. Togbilletten er inklusiv teaterprisen, så det skulle selvfølgelig udnyttes, for vi får kørt ALT FOR LIDT i tog.
Jeg mindes de stilfulde brunstribede betræk i min barndoms DSBtog.

søndag den 3. januar 2010

tiptop

Til jul fik børnene teater- og cirkus-billetter. De to store og Wenni var til teatersport, medens Áki og jeg var i Die wilden Schwäne. Alle var lykkelige, begge opførelserne var tiptop.
I aftes var der så cirkus.

Der var alt, hvad der hører til, undtagen et cirkusorkester.

Et varieret og underholdende program. Der var endda løver. Det har I vist aldrig set derhjemme.... så her er et par fotos.


...og da pauseklovnen hev vores egen søde Wenni ind i manegen, var der ikke et øje tørt.

Vi havde alle en dejlig aften.