lørdag den 10. januar 2009

lektioner


Hver aften får Ylva ( og nogengange Áki ) en lektion i moderne kunsthistorie. Det synes de er højst interessant og højst hyggeligt. Her gennemgår de Damien Hirst og hans arbejder om livets forgængelighed. Wenni siger til datteren: "Nu ved du allerede mere om kunststrømningerne i de sidste to årtier end din kunstlærer!"

fredag den 9. januar 2009

selv Konrad fra nummer 17


Første torsdag efter Hellig tre konger er det Mutschel-dag, det er en tradition i Reutlingen. I år var det vores tur til at invitere naboerne. Vi havde købt en "Mutschel" hos Bäcker Berger. Forhøjningen midt på brødet skal forestille Achalm. Kringlerne er schwäbische Brezel.


Man spiller terninger, vinderen må brække en af tapperne af. Der er vin, sodavand, smør, marmelade og pålæg til. Det er faktisk en ret hyggelig tradition, vi får altid grinet en masse og alle kan være med, selv Konrad fra nummer 17, som bare er 3 år.

kort


Mine visitkort er nu blevet færdige.....tak for din hjælp med Photoshop, Mette!

torsdag den 8. januar 2009

Káris venner


Puderummet skifter funktion efter beboernes behov. Igår kom to drenge, der er vilde med Johnny Cash.
Den stakkels mand, der rettede stile en etage højere sukkede:" Ja, ja, så længe det er Johnny Cash de spiller!"

Feriehygge



Hvor er det dejligt at have TID!
Wenni sidder godt nok med guitaren, men det er nu kun en pause, hans ferie er forbi. Han har et tons prøver, der skal rettes, og nogle studentereksamensopgaver, der skal sættes sammen.

onsdag den 7. januar 2009

hvidt


Vinteren har slået til igen, alt er pakket ind i hvidt. Børnene synes, det er dejligt. De har bygget fæstninger nede i vores ellers så fredelige indkørsel.



Jeg er blevet gammel og kedelig og længes efter foråret.

tirsdag den 6. januar 2009

børnecirkus



Áki har i et par dage deltaget i et børneprogram for kommende cirkusartister. Vi voksne kunne beundre de færdige resultater i en galaforestilling, som blev præsenteret af en rigtig cirkusdirektør i et rigtigt cirkus. Det syntes børnene var fantastisk.
Her ses Áki, Jesko og et par andre rødder i færd med en tryllekunst....


....de havde nemlig meldt sig som tryllekunstnere. Svært valg, der var så mange muligheder : jonglører, akrobater, hesteartister, dyretæmmere ( små geder, der hele tiden forsøgte at bestige hinanden) og klovne.
Det er allerede besluttet, næste år skal Áki være med igen.

mandag den 5. januar 2009

for spændende

Idag var jeg med to unge herrer i Madagaskar II, en film for hele familien med megen skæg musik, masser af sjove ideer og spændende grafik. Ákis følsomme gæst gik ud fire gange, fordi filmen var for spændende, det kunne jeg slet ikke stå for. Bagefter delte de en kæmpepopcorn og følte sig som nogle helte, at de havde klaret sig igennem en hel biograffilm.

søndag den 4. januar 2009

besøg


Hold da kæft, hvor har jeg hørt mange historier om ture i højlandet i Island med eller uden 5 meter sne eller spejlglat eller 20 meter dybe afgrunde, man først opdagede næste dag, at man har gået/ kørt lige på randen af. Sådan er det når Uli og Max besøger os. De havde heldigvis deres damer med til at snakke fornuftigt med mig.
Jeg havde lavet dansk frokost til dem med sild og snaps og mange retter. Hver gang de troede, det var overstået, kom der noget nyt på bordet. Vi sluttede med en god solid dansk æblekage ( af din æblegrød Kjeld ) og kaffe. Dér kunne de næste ikke få vejret mere. Til sidst rullede vi dem ud på en lille tur...se foto.