lørdag den 17. januar 2009

venter


Mine børn er blevet store. Vi er begyndt at pakke børnebørns kasser. Forleden puttede jeg Yngvis, Káris, Ylvas og Ákis Duplosamling i et dynebetræk, lavede en stor knude og puttede dem i vaskemaskinen. Nu ligger de i en tøjpose i en papkasse og venter på næste generation.

rent gulv

Et sikkert tegn på at jeg ikke er nogen ægte schwäbisch husmor er, at jeg aldrig vasker gulv i det kombinerede vaske og fyrrum. Hvis man lavede schwäbisch-husmor ærteprøven med mig, ville jeg sove trygt igennem hele natten og vågne uden et eneste blåt mærke.
I onsdags havde vi derimod oversvømmelse i dette rum, fordi der var problemer med fyret. (Det hedder ellers Artig). Før håndværkeren kom, nåede jeg at tørrer i alt 6 spande vand op. Så selv hjørnerne strålede. Eksperten dianogstikserede en frysning af de udendørs rør, men indendørs oversvømning til følge.
To dage senere: igen oversvømmelse. Jeg tørrer 3 spande op. Og ved ikke mit levende råd. 2 timer senere: megastor oversvømmelse - 5 spande. Er det mon nogle andre rør fra fyret? Kan det være naboens tagrende, det er jo tøvejr? Eller mon vaskemaskinen? Og se, afløbet fra vaskemaskinen ligger nydeligt på gulvet. jeg er vel kommet til at rive det ud, da jeg håndterede med klude og spande.
Nu er der rent nok for de næste 7 år.
Og se, det var (desværre) ikke et æventyr.

fredag den 16. januar 2009

kan næsten alt


Hjalp Ylva igår med at klistre løse ark ind i hendes religionshæfte, og faldt over dether indlæg om forbilleder.
Jeg oversætter:
Spørgsmål til eftertanke:
1. Hvem imponerer mig?
Ylvas svar: Min far.
2. Hvad imponerer mig ved denne person?
Ylvas svar: Han kan næsten alt, bygge hus, tegne.

torsdag den 15. januar 2009

Klar og parat

Nu er min hjemmeside endelig klar og parat.....værsgo at tage et kig!

isblomster


Vores hus er næsten ikke blevet restaureret, før vi købte det for 7 år siden. Der er selvfølgelig sket nogle ændringer siden det blev opført i 1730. Der var f. eks. indlagt strøm. Men det var de originale ledninger fra tidernes morgen, metaltråd omviklet med stofstrimler, som var installeret.
Vinduerne er næsten alle godt solidt arbejde fra 19. århundrede. Undtagen i køkkenet og i badet, der er de utætte og grimme, installeret i 50`erne. Her ses køkkenvinduet på et af Wennis smukke fotos. For det er måske et skodvindue, men isblomsterne er fantastiske.

onsdag den 14. januar 2009

halvspist

Forleden refererede jeg til vores "ellers så fredelige indkørsel". Det indtryk skal jeg vist ha revideret. Idag gik jeg et smut derind, og hvad sad i mit blomsterbed og fikserede mig faretruende med gule øjne? En tårnfalk med sine spidse klør gravet ned i en halvspist due. Efter en skrækslagen evighed tog vi flugten samtidig. Duen ligger der vel stadig.

lillejuleaften


Sådan holdt vi lillejuleaften sidste år.

tirsdag den 13. januar 2009

sovedyr


Káris første sovedyr var en lilla elefant. Det er det ikke mere.

god til at tegne


Ylva er bare så god til at tegne, et af hendes yndlingsemner er monstrer. Sådan et fik Wenni og jeg til jul.
Jeg har vist hende min Hieronymus Bosch-bog, den er hun vist ret inspireret af.

mandag den 12. januar 2009

følger med

Jeg følger med i forskellige blogs. Ud over alle dem, der interesserer sig for styling og designtrends på nettet, læser jeg osse nogle hjemme fra gode gamle Danmark, på mit modersmål, fra vante omgivelser. Der er Liselotte, som er en af de mest læste bloggere i Danmark. Så er der Regitze, hvis sprog er en nydelse. Igår stødte jeg på et indlæg fra Farmer, som I simpelthen ikke må gå glip af : "Jernaldertøjrstage. Du godeste".

udspring


Termometeret viser -8°, der er isblomster på køkkenruderne, tagene er dækkede af sne......men indenfor lægger hyacinterne an til udspring.

søndag den 11. januar 2009

heldige mig


Ylva, Áki og jeg ville osse engang prøve at gå i zoologisk have om vinteren, så vi tog toget til Wilhelma i Bad Cannstatt. Som indledende i øvelser lavede Áki elefanter i toget.


For at komme fra jernbanestationen til zoo skal man krydse Neckar. Det var -6° og der var isflager på vandet.


Sådan ser muren ud omkring den zoologiske have.




Første punkt på programmet var at se isbjørnene. Mette havde en gang fortalt, at de er enormt sjove, når det er koldt. Nå, de lå og døsede i solskinnet op af en klippeblok ovenpå islaget. Drønkedeligt!
Derimod sørgede gråspurvede for underholdning...de spiste Ákis brødstykker ud ad hånden. Jeg var godt beskæftiget med at råbe : "Kun fodre med munden fuld!"


Aberne ville hellere fryse end at være morsomme.


Det var de hjemlige dyr, der sørgede for underholdning...som denne rødkælk.....


Smukke Wilhelma, byggehistorisk en perle.


...ved pingvinerne var det fiskehejrene og mågerne, der sørgede for fest og stemning...de prøvede at hugge pingvinernes mad.....een af dem sked Áki ned ad ryggen, det betyder jo held!


Et af de mange anlæg i maurisk stil.


Børnene fik lov til at fodre søløverne, dyrepasseren kunne ikke lave det sædvanlige show pga islaget på foderplatformen. Bemærk Ákis flyvende fisk ved venstre kant af billedet.


Ylva nægtede al kontakt med broderen herefter. Grund : fiskestank.


Vi så osse en lille gorillababy.
Ellers så vi ikke særlig mange dyr, og dem vi så virkede vinterdepressive. De har vel ikke nogle unger til at slæbe dem med ud i den bidende kulde og opleve noget. Sådan som heldige mig.