lørdag den 10. april 2010

I Frankrig

Nu er jeg endeligt kommet i gang med at gæsteblogge, som jeg har lovet. Min veninde Lena har lavet fotographierne.
Jeg har været ti dage i Aix-en-Provence med klassen min "corres" hed Leila og megtig sød.


Natur og dyreliv er helt anderledes i Provence. Her er vi på tur i Camargue , hvor flamingoer flyver frit omkring.

Dether er en havn i en calanque , av tre.
Først vandrede vi langs kanten, det er utroligt flot og vi havde omkring 20°!
Ved et sted var der et hul i jorden, inbygerne kalder det Neptuns Næsehul. Nedenunder det er der en grotte. Nor den fyldes med bølger, bliver luften pressed ud av hullet, som om der er en, der ånder. Man kan høre det langt væk fra.

Efter les calanques turen gik vi op på den højeste klippekant i Europa. Langs ved kanten er der en vej, hvor der er blevet filmet mange forfølgelsesjagder, fordi der er sådan en flot udsigt og vejen er meget snoet.
Mange hilsener fra Ylva

fredag den 9. april 2010

batik

Da Lena var her skulle der laves batik.

Pigerne bandt snor og plastikstykker på hvert deres stykke bomuldsstof.

"Pindsvin" i blød før første farverunde.

Mens jeg farver, er der tid til en is.

Så skal nogle af snorene fjernes, og nye vikles om.

Sådan ser det røde pindsvin ud.
I baljen er mine bånd som jeg farver til et nyt væveprojekt.

Færdig pude.

torsdag den 8. april 2010

et tørt sted

Se hvad der er dukket op af min lavendelpotte i værkstedsvinduet!
Foråret falder på et tørt sted i år.

onsdag den 7. april 2010

løvsav

Áki kom fornylig hjem fra skole og sagde, at han i morgen skulle ha en løvsav med. En løvsav!!!!! som om det er en standard-husholdningsting! Men det er det måske i Tyskland, hvem ved!
Dagen før påskeferien kom han MEGET stolt hjem med denne påskehare udskåret i en tynd træplade, med egen gulerod og selvkomponeret digt.

tirsdag den 6. april 2010

savner du?

Mette og Julius har været på hyggeligt påskebesøg. Vi fik lammesteg og Mette havde mægtig god film med, som vi så om aftenen. Og så kom hun til at spørge til min computer, om der var noget hun kunne hjælpe med. Og det var der så, det tog en hel eftermiddag. Må man gerne gøre det mod en fuldtidsarbejdende kvinde anden påskedag? Nej vel!
Nu er jeg flov.

Nå....når de to har været på besøg, finder jeg ALTID noget, de har glemt.....og det er blevet en fast joke, nå, hvad glemmer vi mon denne gang!
Men i dag kunne jeg underligt nok slet ikke finde noget......eller savner du mon dine kastaniegrene, Mette?

mandag den 5. april 2010

anderledes i år

Påskedag her i landet er det tradition, at forældrene gemmer en masse chokoladeæg, som børnene så skal finde. Men hos hos blev det anderledes i år.
Da vi kom hjem fra kirke hang denne seddel på døren. Lias og påskeharen var gået i alliance og havde forberedt en længere skattejagt med mange poster.

Der var bl.a. puslespil. Når man havde samlet det, fik man besked om at binde sig sammen og bevæge sig som vietnamesiske tvillinger. Jeg skulle også sjippe, Kári skulle bygge korthus, Wenni kaste bolde efter en dåsepyramide og mange andre sjove ting. Vi blev jagtet rundt i hele huset. Til sidst, efter mange anstrengelser og grineture, fandt vi en chokolade-oldenborre nede i indkørslen.
Altså...hvor får de alle de ideer fra?

Der blev også lige tid til et parti ludo med Oma. De var ikke så alvorlige hele tiden, de ville nok bare ikke forstyrres midt i spillet.

søndag den 4. april 2010

meget glæde af

Glædelig påske kære blog-gæst!

I torsdags kom der et gækkebrev til mig og Wenni, som vi har haft meget glæde af. En lejlighed til at ringe rundt til alle folk i Danmark vi kender med fire bogstaver i deres navn......vel og mærket, som kunne finde på at skrive navneordene med stort og har et naturligt forhold til begrebet "påskehare". Dvs at det enten kunne være Erik Kruse (men der er så et par stavefejl, som udelukker ham) eller folk, som har boet længe i Tyskland. Det var ikke Axel, heller ikke Nina, ej heller Ulla Winther.
Her til morgen kom så Lias og krævede påskeæg!!!!!!
Kan det være dem? Kuverten ser fuldstændig ægte ud. De påstår, at det er frimærker fra deres frimærkealbum. Hvad siger I, kan jeg tro på dem, eller er der en anden, der kræver et æg?