lørdag den 26. januar 2008

Mary

Vi har set en rigtig kvindefilm. Jeg synes den er fantastisk, Wenni gaber. Den handler om de riges - fra virkeligheden isolerede - liv. Man kan drage mange paraleller mellem det franske hof dengang og vores velhavertilværelse i Europa idag. Vi ved godt at vores rigdom opstår, fordi folk i den tredie verden bliver udbyttet. Men det er så langt væk.....og vi kan jo ikke rigtig gøre noget ved det alligevel.
Vidunderligt, hvordan et sådan rokoko-party er inscenieret, så det ligesågodt kunne være en fest i et overklassemiljø i New York. De samme typer, de samme gebærder, den samme stemning. Uoverdet er det en æstetisk oplevelse. Marie Antoinette

gala




Der har været galaaften på Mellerup ungdomsskole.......det elektroniske øje har sladret.

fredag den 25. januar 2008

lava


Nytårsaften viste Wenni lysbilleder fra fortiden. Der var en del med geysire, vulkaner og anden geografisk uorden. Áki blev stærkt interesseret, siden da har vi læst en del om emnet. Det har vel indspireret til den ovenstående omskabning af tre indpakninger fra Rocher.
(Jeg må tilstå, at jeg sjældent har været mere stolt af ham. Jeg synes, de er helt fantastiske - )

coolplay

Jeg er vild med gruppen Coldplay. Deres plader er nogen af de få ting, der får lov til at ligge på min computer....jeg hører musikken, når jeg arbejder. Nu har jeg fået fingre i en DVD fra en koncert i Sydney 2003. Det er fedt!
Kári spiller denneher fortiden.
( Hvis det er første gang du hører musik på YouTube, så husk lige at klikke på symbolet : streg/pil og vent lidt til den røde bjælke er nogle centimeter lang, så har du ladet starten af musikken op og kan høre nummeret i et hug ).

mer luksus


For noget tid siden fik jeg en frugtkurv forærende. Og tænk engang.......jeg er vist ved at blive gammel.........den blev jeg enorm glad for. Det var så lææækkert. Siden den tid bliver der jævnligt købt ind til frugtkurve. Årstidens udbud bliver slæbt hjem og indtaget af hele familien. Hvis vi får fat i en ukendt frugt, så meget desto bedre. Lige fra pærer i alle façoner til granatæble og dværgbanan. Alt bliver udryddet. Om ikke andet proppet i blenderen til juicer.

luksus


Her i byen findes der en belgisk Leonidas chokoladeforretning. Da jeg igår skulle købe fødselsdagsdiabetikerpraliner blev jeg lige fristet til lidt mer.

torsdag den 24. januar 2008

83





Vi var hos Tante Mia og gratulere med fødselsdagen.
Vi fik kage, Oma og Áki spillede kinaskak, Ylva læste Harry P.
Jeg snuppede lige opvasken og overhørte igennem køkkendøren følgende samtale mellem Wenni og hans tante :
M : Werner, det er jo sådan nogle søde og nemme børn du har. Altid gode skolekarakterer, aldrig problemer med lektielavningen.
W : Ja, bla,bla,bla.......
M : I modsætning til dig, der var altid ballade med lektierne. Du var så vild. Hyl og skrål var der. Sikke et teater, når du havde skrevet noget forkert af, dine forældre hev sider ud af dit hæfte, så du kunne skrive det en gang til ( det syntes jeg nu nogen gange var lidt hårdt), bla, bla, bla........

onsdag den 23. januar 2008

koglerier


Pinjekoglen åbner sig nu og ud falder kernerne. Den ser smuk ud, ikke?

tirsdag den 22. januar 2008

panter




Ákis alvorligste ven, Leo, som bare er så svær at lokke et smil ud ad, var helt overstadig, da han fik lov til at se "Pink Panther" ( tegnefilm ).

Krudtugle


Der lå lige en krudtugle på det nye tæppe.

mandag den 21. januar 2008

Lille skat



Kan du huske denher, mor?
Gad vist, hvem den "lille skat " var, mon ikke Yngvi?

Forgiftning


Jeg synes lektier er børneplageri.
Matematik og skråskrift...uha,uha!
Ákis mavepine holdt først op, da han blev færdig med sine regneopgaver. Han havde endda kramper i nat og kunne ikke sove. Så tror pokker da, at jeg sendte ham i skole! Imorgen får Frau Albrecht et undskyldningsbrev med diagnosen : matematikforgiftning.

søndag den 20. januar 2008

tæppe


Så langt er tæppet kommet....så Nina, nu er det snart tid at komme til Reutlingen.

Sorte ringe


Yndigt hvad?
Storebrors julegave var en "sjov" spøgogskæmtting. En lille kikkert, som når man sætter den op for øjet, giver en sort ring. Áki var oppe med den hos Wenni i atelieret. Jeg hørte Wenni bande deroppefra, så det var vist en fuldtræffer.

sport & æbleskiver



Dagen startede med en dygtig sportstur. Ylva på inlinere, Áki på løbehjul og Ingegerd på løbesko. Derefter blev der bagt æbleskiver og lavet lektier. Jeg tror, Ylva overvejer at starte foreningen " For æbleskiver året rundt ". Ok med mig, sålænge hun selv bager dem. Áki lavede regning til han fik ondt i maven. Nu ligger han i sengen med en varmedunk. Han er godtnok et pjok.