lørdag den 11. april 2009

levende

Jeg er meget priviligeret, det er nemlig ikke usædvanligt, at jeg har levende musik i min stue. Det er simpelthen så hyggeligt.......og de er jo gode, de to Wellsändter, næsten lige så gode som hamher, som Wenni og jeg hørte til koncert igår. Så kom ikke og sige, at Reutlingen er en lille flække!

fredag den 10. april 2009

ordnet

Så fik børnene ordnet påskepynten. Det er egne påskeliljer nede fra indkørslen.

lydskrift

Áki har ikke været så ofte i skole her på det sidste. Men det betyder jo ikke at de intellektuelle udfordringer behøver at mangle. Bl.a. har vi oprettet en mailadresse, en travl brevveksling er resultatet.
Jeg sender alskens links til musik og film på You Tube. Her et par svar på mine mails:

Hej mor die der Kysen ferboten og mein fahrat er regdie gode. Momen gerne be om mere?
Kys Áki.
("Küssen verboten" og "Mein Fahrrad" er hits fra 90´erne af Die Prinzen, red.)


Mo men gerne fo nunge mejer Videoer.
Kys Áki.


:"Hej Mor de a et schout Video. Kåss Áki.
__________________________________________________________________________

onsdag den 8. april 2009

slurk og haps

Ylva går til talepædagog/logopädie, fordi hun efter flere års kronisk forkølelse (en allergie mod jod, fandt kinesiologen ud af), havde vænnet sig til at have tungen liggende for neden i mundhulen, hvad der med tiden giver et smukt underbid.
Slut med det, nu laver hun øvelser, hvor hun træner tungen i styrke og bevægelighed. Det nyeste er at øve sig i at synke rigtigt. Hvert måltid bliver indtaget foran et spejl. Hver slurk og haps bliver noteret med en rød eller grøn streg, alt efter om det lykkedes. Hun er utrolig udholdende og grundig......men hun kender osse belønningen. Den er, at slippe for at få tandbøjle.
En lille nebengevinst er at hun er blevet fantastisk god til at række tunge, så det er med ikke at provokere hende.

så godt

Det går bedre med helbredet. Faktisk så godt, så jeg har sendt ham til korprøve idag, for at han ikke skal rive huset ned.

tirsdag den 7. april 2009

på besøg

Søndag eftermiddag var vi Bad Urach for at spille spil med Oma.

Vi gik osse en tur. Áki synes, det var ærgeligt at der ingen ringeklokker er på rullestole. Det grinede Inge og jeg ret meget over.


Oma formanede Børnene til at køre forsigtigt."For hvis jeg falder på det dårlige ben igen, kan man godt glemme alt om det".
Áki:"Skal du så ha træben?"
Oma:"Ja, ligesom Captain Hook."

mandag den 6. april 2009

tyr

Jos-Weiss-Schules logo er en tyr, som bliver kaldt Joshi. Den er overalt, på t-shirts, på kopper, skolens breve. Overalt. Nu skal den gamle skoleleder, Herr Köster, ha et æresmedlemskab af skolens støtteforening. Foreningen har vendt sig til vores familie, og spurgt om vi kunne lave en lille Joshifigur til Herr Köster. 3D er heldigvis Wennis afdeling.....men jeg tror, han laver det gerne, for vi taler tit om, hvor vigtig den skoleleder har været for det sociale arbejde i vores kvarter og dermed livskvaliteten, for alle der bor her. Og sådan en person vil man jo gerne hædre.

Og så er det vist osse ekstra sjovt, når man er så hammergod til det, ikk?

22 kærester

Vi havde en travl weekend.
Kati Wund fejrede fødselsdag og jeg skulle have dessert med. Det blev til lagkage med lys (og alkohol). Heldigvis hjalp Ylva med at bage den.

Tyskerne kender ikke til brugen af lysudpustning af fødselsdagskager. Men mine instruktioner fandt et interesseret øre. Kati pustede og pustede og endte på 22 kærester. Men hun er osse ryger.
Bagefter sang vi fødselsdagssang i kanon. For det synes vi danskere jo at man skal. Det lød smukt. "Viel Glück und viel Segen, auf all deinen Wegen, Gesundheit und Wohlstand, sei auch mit dabei."