lørdag den 24. januar 2009

hjælper


Áki hjælper Papa med at reparere en flad cykel. Han holder stellet, finder tabte småting, opmuntrer og holder orden på værktøjet.
Lige et spørgsmål til mine læsere. Er det normalt at ordne sin cykel i stuen? (Jeg kommer fra en familie, som bringer sin cykel til cykelsmeden, når den er flad, så har ingen erfaring på det område, men synes bare at det er lidt.....underligt).

fredag den 23. januar 2009

kontrast


Vinterfrodigheden i musikværelset står i kontrast til frosten udendørs.

torsdag den 22. januar 2009

sundt


Her til morgen var der stor aktivitet i køkkenet. Der er nemlig "Gesundes Frühstück" på Jos-Weiss-skolen. Alle børnene skal tage noget sundt med til en morgenmadsbuffet. En lejlighed til at overveje, hvad der egentlig er sundt at starte dagen med. Ikke noget problem for Áki, hvis livret er mandelsmør (lavet af 100% malede mandler) på speltbrød.

onsdag den 21. januar 2009

ost


Ylvas bud på en god ostemad.

tirsdag den 20. januar 2009

overhaling



Jeg synes, at Áki og Ylva er både sløve og pivede for tiden, faktisk ret kedelige. I morges fik jeg den ide at måle dem. Stor var min forbavselse, da det viste sig, at Ylva siden sidste måling ( d. 8.12.08) har vokset 2cm og Áki 3cm. Ikke noget at sige til, at der så lidt energi til overs til at underholde mor. Målingen har affødt dikussionen om, hvornår Áki har overhalet Ylva i højde. Det har altid været klart, at han bliver den højeste i familien, bare kig på hans skonummer....men hvornår?
Vi har nu væddet, væddemålet er blevet ført til protokols, indsatsen er, som altid hos os, enorm høj: vi vædder om æren.

mandag den 19. januar 2009

godt øje


Áki er blevet en begejstret fotograf. Dette billede er taget med selvudløser.


Han har et godt øje for motiver, synes jeg.

søndag den 18. januar 2009

i mit vindue


Da Hrefna og Magga var her havde de to skægge islandske uldtrolde med. De står nu i mit vindue og kigger længselsfuldt ud i verden. Deres fundament er en smuk islandsk sten, hvis man tager den ud, klapper de sammen. Egentlig ret symbolsk!