lørdag den 7. maj 2011

Hurra!

Ylva, sidder du her uden briller!

Jaaaaaa, uden briller, men med KONTAKTLINSER på. Hurra!

onsdag den 4. maj 2011

skrot

Tinguelymuseet i Basel er virkelig et besøg værd. Alle Tinguelys skægge skrotfigurer kan man få til at bevæge sig, man skal bare træde på de røde kontakter.
Hold op, de må have meget vedligeholdelsesarbejde!

Det var lige noget for vores samling af Storm P fans.

Der var også noget for vi andre, mere æstetisk orienterede......

....disse relieffer er skam også bevægelige...

..når skiverne drejer, ændrer billedet sig jo. Skæg ide!

Man kan sagtens lave kunst af gamle landbrugsmaskiner. Jeg kom til at tænke på samlingen på Fuglevad.

Tinguelys berømte tomands-skrot-orkester kunne man opleve på fjernsyn.

Som ekstra oplevelse en udstilling med Amann. Her en violin.....
......og et klaver.

tirsdag den 3. maj 2011

hårnålesving

Louise og Felix er flittige brugere af husbyttekonceptet. Når man har et lækkert hus i Rødovre, kan man bytte sig til huse lige hvor hjertet begærer - for hvem vil ikke til skønne København?
I påsken blev det - heldigvis for os - til et sted i Schwarzwald, Kandern. Man kører 4 timer, heraf halvdelen på hårnålesving igennem Schwarzwald. Landskabet bliver smukkere og smukkere. Når man så ser den første stork, ved man, nu er målet nær. Tænk at dette landskab hører til Baden-Württemberg! Sådan må inkarnerede københavnere føle sig, når de kommer til vestjylland!
Her ses Louise i færd med at vande husets blomsterpragt. Hun var vist noget skuffet over den sydtyske indretningssmag, det hjalp ikke noget, at jeg sagde at kunne være MEGET værre. Men man så ud på bjerge fra hvert et vindue i huset, og der var kun en gåtime til næste ridderborgsruin.

Her er Valder og Asta. Valder var meget fascineret over at høre om Ákis skole, han ville også gerne går i sådan en streng skole, som han kaldte det. Vi regnede ud, at Áki har ca 1/3 mere undervisningstimer end Valder. Dertil kommer ca 1-2 timers lektier om dagen, hvor Valder sjældent har nogle. Asta fik (næsten) kureret sin hundeskræk af Kvik. Alle børnene fik hoppet forfærdelig meget trampolin og spillet skrækkelig meget kort.

mandag den 2. maj 2011

på skift

Ved sidste familieråd lavede Ylva denne seddel over den fælles lørdagsrengøringen. Når man har gjort sin pligt, må man rykke bogstavmagneten på højre side af seddelen. Næste lørdag rykker vi alle magneterne en tak ned, så alle får alle rum på skift. Oven i kommer børneværelserne, de skal også ordnes om lørdagen - efter moster Gunvors forbillede.

søndag den 1. maj 2011

Vitra

I dag er sidste dag af påskeferien. Ret trist!
Men vi har haft mange dejlige oplevelser, var bl.a. i Vitra Designmuseum i Weil am Rhein.
Der er bygninger af Gehry, Herzog & de Meuron.......

...og Tadao Ando.

Det var mægtig spændende at se og vise til Ylva.
Det er anden gang jeg er der, første gang var til en fantastisk Werner Panton udstilling, det er mange år siden. Jeg blev igen så fuldstændig imponeret over, hvor smagfuldt alting er, hvor avantgarde.