lørdag den 24. november 2007

Astrid Lindgren vanvid




Jeg tror desværre min mand er blevet lettere angrebet af det såkaldte ALvanvid. Hver gang han siger noget handler det om Astrid Lindgren...og prøv lige at se hans atelier.

Mer hoved


Dagen igår sluttede med at jeg købte en ny hat af Ellita på www.Etsy.com

massage



Dagen igår startede med en hovedbundsmassage. Støn...det var fedt!
Jeg var til frisøren. Det er rart nu, med det nye hår. Men hvor er det dog kedeligt. Det er en kedsommelighedsmarathon. Heldigvis var den søde frisør ikke en smalltalker.

fredag den 23. november 2007

Hvilewenni


Her i Schwaben sidder vi om aftenen omkring lejrbålet.
Så mor, er du nu tilfreds....han ser da afslappet ud, ikk sandt?

Julemanden


Ja, han findes virkelig...her er beviset.

Efterårsferien



I efterårsferien var Ylva et par dage hos Oma. Karin tog disse billeder. Dem skal I lige ha til morgenkaffen.
Ylva havde det ikke så godt, vokseværk i hofterne. Efter udflugten til det årlige "Gallusmarkt", som billederne er fra, tog de hen til Mia for at drikke kaffe. Ylva blev dér rullet ind i et varmt tæppe og lagt på sofaen til voksning. Hvorfor bliver scenen fra "Rosmarys Baby", hvor Rosmary får menstruation, og alle damerne ivrigt gir gode råd, kommer med cognac osv., ved med at poppe op i mit hoved ?

torsdag den 22. november 2007

Biblioteket


Vi har været på biblioteket......

pizza





Idag skal vi ha champignonpizza, for jeg bliver nødt til at tynde ud.

Ikke grine

I Reutlingen er der hver december et stort julemarked i den indre by, hvor bl.a. foreninger har små boder, hvor de sælger gløgg, vafler og ting&sager for at tjene penge til foreningskassen og for at få publicity. Vores skole har selvfølgelig osse en sådan bod, hvor de store fra 4. klasse får lov til at sælge. Hvert år bliver vi forældre plaget med en klippe/klistre aften. Hvor man er en rigtig lyseslukker, hvis man ikke tropper op. Man får punsch ( uden alkohol ) og en lille snak med de andre plagede forældre.

Heldigvis var Kati ( den grønne kvinde ) der, hun er med på at fnise og fortælle sjofle vittigheder. Så det var faktisk ret hyggeligt. Nu har Tante Ingegerd lært halvdelen af Reutlingen at flette julehjerter. Det syntes de var ret kompliceret. Jeg bildte dem ind at det kunne alle danskere i søvne.

Damen i den stribede trøje er fru Albrecht, altid smilende, altid tålmodig. Herren i den ternede skjorte er Herr Larsson. Ákis flammes far. ÅÅÅÅÅh, Zoe!!! Suk, støn!
Passende med hjertet over ham, meget sigende.
Jeg spurgte ham (vi er jo næsten i familie, ikke sandt?) om han havde svenske forfædre. Det har han , for han stammer fra Mecklenburg-Vorpommern , som åbenbart en gang var svensk.


Men vi fik da lavet nogle fine hjerter. Og mit koncept med en lille pose, nogle fikse grangrene og et langt stofbånd til at binde dem fast i, synes jeg er blevet fint.


onsdag den 21. november 2007

Julepragt

Udsigt fra Ákis vindue......

Lias

Er der nogen der kan slå den ? Så meget flid på een gang ? Hos mor i værkstedet er fistren rundt forbudt. Dér blir der arbejdet, ellers et det herut.
Uniformen er et tilfælde...er det ikke skægt?

Sidste hånd på værket


Han er ret god til detder maleværk, ikk´sandt?

mangelvare


For jer derhjemme er det jo ikke noget tema. Men for os udenlandsdanskere er det et alvorligt emne, som vi bruger meget energi på at efterforske og teste. Lakrids.
Jeg har i Edeka fundet et nyt mærke, som straks blev indkøbt og testet.
De sort/røde pastiller skulle ifølge posen være salmiak. Ha, ha, de når ikke deder turkisfarvede franske saltpastiller til sokkeholderne. Penge ud af vinduet.
Den store pose ( 400g) er lidt bedre. Der er ikke stærk lakrids med, men nogle ret gode saltkringler. Men halvdelen af posen er lakridsskumfiduser, og de er egentlig mere velegnede til isolationsmateriale.

tirsdag den 20. november 2007

Julia


Det ser da ret hyggeligt ud, hvad ?
De kender faktisk hinanden fra Jos-Weiss-Schule og går nu osse i samme klasse, men det er først nu, de begynder at ses i fritiden.

verdens bedste


Verdens bedste pommes frites fik vi idag. Det er Ylvas og min opskrift, som vi nu gerne vil dele med jer. De udmærker sig med at smage fantastisk og være fedtfattige.
Man tager en del kartofler, som skrælles og skæres i pommes frites-agtige stykker. De hældes i en skål og blandes med et par spiseskefulde solsikkeolie og lidt krydderier. Vi bruger "Bratkartoffelgewürz" ( måske årets julegaveide???). Knaldes i ovnen ca 20-30 minutter ved 225° ( altså en opskrift egnet til ovne, med istykker termostat, mor). Saltes og serveres med ketchup og mayo ( Ja, sådan gør man i Tyskeland)

Lessebopapir

Denne fikse fyr har mor-Margrethe fundet til os på nettet. Han har endda den rigtige t-shirt på med Lessebovåbnet. Centrum er en bikube.

Lige en hurtig lektie


Man bruger lige middagspausen til lidt nyttigt.

Heldig kartoffel



Jeg er en heldig kartoffel. Jeg har arvet en pose fuld af svenske hørbroderigarner. Når jeg skal lave et design med ligegyldighvadforen farve, behøver jeg bare at dykke ned i skatten.

mandag den 19. november 2007

Er det for tidligt?


Er det for tidligt med en julestjerne? Her ligger jo sne, så jeg går rundt og er rigtig i julestemning....desuden glæder jeg mig til at mor, Kjeld og min egen lille dreng kommer på julebesøg.

Hyacint


Vi har mange gode ting i kælderne. Bl.a. en kasse med låg med hyacinter i. Nu er de første kommet så langt frem, så de må komme op i stuen. De har fået små hatte lavet af papir med pressede blade og blomster fra Lessebo.
Jeg har desværre ikke kunnet finde billeder af Sveriges eneste producent af håndlavet papir, som vi besøgte i sommers. Men her er da et par links :
http://www.lessebo.se/
Gå under : turism. Derefter : papret. Så skulle den være der.
http://de.wikipedia.org/wiki/Lessebo_Handpappersbruk

Morgenfarver

Udsigt fra Påskeøen på Alb kl.7:30.




Udsigt fra Påskeøen ud mod Marienkirche kl. 7:30. Er det ikke en dejlig morgen ?




.

søndag den 18. november 2007

Puttesnak

Så er Ylva puttet, vi øvede lige en hurtig runde geografi under dynen, da der er prøve i morgen. Hun skal bl.a. kunne alle Europas lande og hovedstæder udenad. Svar hurtigt : Hvad hedder Moldaviens hovedstad ? ( Ja, det er ikke et land fra en Tintin-bog , det findes i ægte ). Hvad hedder Maltas hovedstad ? Og så er der jo osse Estland, Letland og Lithauen. Og Preßburg, det kan ikke spises. Topmoderne undervisning!
Der er nogle huller i stoffet nu efter hun har skrantet så meget den sidste månedstid. Hun har jo snottet mere end de største europæiske floder. Og haft vokseværk i hofterne. Så jeg sagde til hende noget med " skid hul i de der europæiske bjergkæder, dem har du ikke en jordisk chance for at kunne udenad til imorgen. Nyd hellere at du får de flotteste hofter nord for alperne. " Svaret var : " Så varer det vel ikke længe, før jeg ikke mere kan komme igennem den smalleste gade i verden, æv !"
Hvis man vil se alting negativt, så er der jo altid en vej.
Her lidt jeg har fundet på nettet om den smalleste gade i verden, som ligger 30 m fra hvor vi bor :



Rekord! - Die engste Straße der Welt

Bundesland Baden-Württemberg

Kleine Gasse – großer Erfolg

31 Zentimeter misst sie an der schmalsten Stelle, 43 Zentimeter an der breitesten und es passt noch nicht einmal ein Fahrrad hindurch - die Spreuerhofstraße in Reutlingen. Am 7. März 2007 wurde die Urkunde des Guinness Buch der Rekorde stolz der Öffentlichkeit präsentiert und seither ist es offiziell: Die Spreuerhofstraße ist die schmalste Gasse der Welt.

Die jüngste Attraktion Reutlingens ist immerhin rund 300 Jahre alt und eigentlich nur ein Durchgang - ein Ausgang aus einem Hinterhof, der aus dem 18. Jahrhundert stammt. Damals wurde das Viertel, in dem sich das Sträßchen befindet von einem großen Brand völlig zerstört. Damit künftige Feuer nicht so leicht von Haus zu Haus überspringen konnten, ließ man einen Spalt zwischen den Häusern. Da das Gässchen heute von Passanten als Abkürzung benutzt wird und der Boden der Stadt gehört, darf sich der Durchschlupf offiziell „Straße“ nennen.

Eigentlich war die Spreuerhofstraße schon immer Teil der Stadtführungen in Reutlingen und die Stadtführer haben darauf hingewiesen, dass dies die engste Gasse der Stadt sei, vielleicht sogar die engste Gasse Baden-Württembergs. Und genau diese vage Vermutung ließ der Tourismusbeauftragten der Stadt, Tanja Ulmer, keine Ruhe mehr. Sie machte sich auf die Suche und wollte wissen, ob die Spreuerhofstraße tatsächlich die engste Straße Baden-Württembergs sei. So gelang sie von Amt zu Amt und schließlich zum Guinness Buch der Rekorde, das ihr bestätigte, dass die Spreuerhofstraße sogar die engste Straße der Welt sei.

Steckengeblieben ist übrigens noch niemand in der neuen, alten Attraktion von Reutlingen

ridder / viking


Ja, hvad var det nu, de sagde, de var ?

24 styks


24 skal der rettes inden mørkets frembrud ellers kommer der en troldmand og henter ham og fortryller ham til en ugle.
Så vi håber, han klarer den.

på engelsk


Da Ylva ikke var i skole sidste uge, må der øves lidt i sengen.