fredag den 18. juni 2010

sydtysklands svar

Så er gummistøvler og camping-kogegrej pakket og den ældste er på vej til sydtysklands svar på Roskildefestival.....Southside.

onsdag den 16. juni 2010

VM-bold

Når man køber ind i Rewe, det lokale supermarked, får man i anledning af VM fodboldsammelkort med de tyske nationalholdspillere på.
Jeg plejer at lægge et eller to kort ind på Ákis skrivebord hver dag.
Igår trumfede paps stort. Han havde været ude og købe ind med Oma.Udover hendes kort, havde han spurgt alle de gamle damer i køen, om han måtte få deres kort. Så han kom hjem med en ordentlig bunke.
Men Tante Mette går alligevel af med sejren. Idag kom der et tykt brev med mindst 20 styks i og et brev, hvor der stod :"Se hvad den rare mand ved kassen i Rewe gav mig!"....Der er nok en, der lige har sat alle kvindelige ynder ind!
Et af kortene var et "guldkort", et vinderkort på en af det tyske hold signeret VM-fodbold. Er den dreng ikke bare utrolig heldig? With a little help from his friends.

tirsdag den 15. juni 2010

Danevirke

På vejen sydpå gjorde vi holdt ved Slesvig, hvor man stadig kan se et stykke af Danevirke. Der er også et fint lille museum, hvor personalet taler dansk. Man kan også besøge et fæstningsanlæg fra 1864.

Her skriver Áki i gæstebogen....som ligger under et billede af, hvordan den 4km lange mur engang har set ud.
Det var rigtig interessant, specielt fordi det gav associationer til Dragsmuren og Ryes skanser mellem Helgenæs og Mols, som vi jo kender så godt.

mandag den 14. juni 2010

fødselsdag

Ylva fejrede sin børnefødselsdag i Markwasen. Efter en lang vandretur igennem skoven blev der pakket gaver ud.

Næsten alle gæsterne er fra den nye klasse. Klassen, hvor ALLE er søde.


Ylva havde planlagt en brobygningskonkurrence.
Der blev dannet to hold.

Og arbejdet intensivt.

Efter broarbejdet blev der grillet.

Så skulle dommeren (det var undertegnede) se og bedømme de to broer.

Der blev lavet en del charmearbejde...."Se hvor blød den er ....se hvor godt den holder!"

.....dommeren udtalte, at det var umuligt at sige, at den ene var mindre genial end den anden. Begge er absolute nyskabninger i brobyggeriets historie. Så alle brobyggerne vandt og fik en slikpose.

Der blev lige taget en vippetur, inden vi vendte næsen hjemad.

søndag den 13. juni 2010

Sletterhage

Wenni har repareret cykler, så der er en til hver i sommerhuset. Far og Ane er jo med på lidt af hvert....en 12km tur til Sletterhage fyr, den kan man snildt lige nå inden frokost.


Lias forsvandt hurtigt til legeland. Da der dukkede en kæmpeflok marsvin op i bugten, måtte jeg springe ned og gøre dem opmærksomme på dem....de var ikke til at råbe op.