mandag den 21. maj 2012

samlet

Her et lille kig i vores indgang. Sidste år har jeg sået nogle frø, som jeg har samlet på en gåtur. Det er blevet til en fin potte, ikke sandt? Kan du genkende krukken, mor?

søndag den 20. maj 2012

forskel på folk

Idag spillede Ylva sin første højmesse. Hele programmet med preludium, masser af salmer, to barnedåbe og postludium. Det var i Orschelhagen, en forstad til Reutlingen, samme kirke, hvor hun i gamle dage spillede den onde abbed i børnemusicalen "Geheimnis der Katedrale".
Michi havde sørget for at hun "allerede" fik salmenumrene for en uge siden, så hun havde en chance for at nå at lære dem. Normalt får man dem først torsdagen inden. Det er en stor ting, når en bette orgelelev endelig kan bruges i det virkelige liv til rigtigt arbejde. Selv Herr Becker, Reutlingens dygtigste organist og musikchefen i Marienkirche, synes lige han skulle tage en time med hende. De sad så i Marienkirche og finpudsede, da Hannelore - en ældgammel organist, mindst 80år gammel, mener Ylva - også kom til. Hende og Becker begyndte så at mindes dengang, de selv spillede deres første gudstjeneste, for henholdsvis 40 og 60 år siden (mindst), hvor forfærdeligt det havde været. Alle salmerne havde de spillet forkert, rodet rundt i det hele, og bagefter havde de svoret aldrig mere at spille.....

.....ja, ja, der er jo forskel på folk. For gudstjenesten gik mægtig godt for Ylva, hun havde musikken i sin coole hånd (næsten) hele tiden. Se hvor glad hun så ud bagefter. Wenni og jeg var med, vi sad og var pissenervøse hele tiden. Præsten spurgte hende bagefter,  hvor tit han kan tillade sig at bede hende om at spille gudstjeneste. Så han var vist også tilfreds.