lørdag den 17. november 2007

lørdag formiddag


Lørdag formiddag gør man rent her i Schwabenland.......



.....bagefter spiser man Buabenspitzle ( betyder små-drenge-tissemænd ) og manden siger : Net gschimpft, isscch geloabt genuøk. ( Det er en ros, og betyder, hvis man ikke skælder ud, er det ros nok ). Bubenspitzle er en slags gnocchi, som steges med spæk og sauerkraut. Det er rigtig vintermad.

Gardiner





Så kom de nye gardiner endelig op og hænge. De har ligget våde rullet og drejet i flere dage for at få det passende "krøl". Så tar det jo lidt med tøringen.

fredag den 16. november 2007

Stur, stur utstilling!


I anledning af Astrid Lindgrens 100 års fødselsdag skal verdens bedste kunstlærer selvfølgelig lave verdens bedste elevudstilling på biblioteket. Der er heldigvis to uger til ferniseringen.
Her et billede af Emil, Pippi og Ronja. Pippi skal udstilles.

Babyer


Áki har talt 15 babyer lige under mulden.......

Tørrede æbler


Uhmm, se lige her hvad jeg lavede igår.

torsdag den 15. november 2007

Skat


Jeg har fundet en skat på internettet.

Flaskeånd


her en genistreg fra min yngste søns hånd.........

Ninas tæppe



Du ville se tæppe, Mette.
Hvordan har dine håndled det efter bomningen?
Wenni kom igår aftes hjem og udbrød : Åhhhhh, et guldtæppe !

Vinter











Naboen skrabede allerede sne klokken 6:10 imorges. Det er egentlig en ret hyggelig lyd. Byen har fået hvidt tæppe på. Blomsterne i Ylvas altankasse har fået ishat og udsigten ud på Fru Sommers hus er ishvid.

onsdag den 14. november 2007

Adventspakke



Idag kom der pakke med juleskrabekalendre, Weekendavisen og julestjernestrimler fra Beder - mange tak. Rigtig hyggeligt! Ylva kastede sig straks over fletteriet, det gik ikke af uden lejlighedsvis banden og svovlen. Men nu har hun lært sig det. Lige noget at tage sig til med en øm hals og løbende næse.

Efterår



Det er efterår i indkørslen..........( lyder egentligt vildt uromantisk. Er der ikke nogen der har et bedre navn?)
Og ja, her regner det. Det er rigtig efterårssejt. Mørkt og trist. Så er det, at det er opmuntrende at komme ud og lægge et par tulipanløg og nusse lidt.

Go morgen!


Sådan skal dagen begyndes : med nybagt brød fra Berger. www.bioland-bw.de/verarbeiter/baeckerei-berger.html - 9k
Ylva er desværre syg igen, hovedpine og snot i lange baner. Så hende ser vi nok ikke noget til idag.

tirsdag den 13. november 2007

Brugsanvisning

Ylva har i weekenden læst den meget interessante brugsanvisning til hendes ghettoblaster. Hun har nu aktiveret vækkeuret, og bliver hver morgen klokken 6:20 vækket af ....hold jer nu fast........Souza. www.dws.org/sousa/about.htm - 21k

Das Gold der Inkas


I skal lige have et billede af Ylva i fuld sving som " den frække dreng " i børneoperaen " Das Gold der Inkas ". Den blev opført for nogle uger siden i Reutlingen og i Betzingen. Hun både skuespillede og solosang til den store guldmedaillie. Áki skulle have været med i koret, men havde mellemørebetændelse.

mandag den 12. november 2007

Champignoner


Vores spændende svampedyrkning skal I lige have indblik i.
Vi har købt en kasse med champignonmycel og muld hos www.poetschke.de Siden da er vi beskæftiget med at vande ( forsigtigt med en spraykande ), måle temperatur ( mellem 12 og 18° ), lufte ud og.........og høste. Naminam!

fra tepausen


Laver sengetøjsdesign for tiden.......

Gang i den


Áki har fået en ny ven, Jesko. De mødtes til Lars´fødselsdagsfest i sommers. Det var kærlighed ved første blik. Omtrendt som i den Emilhistorie, hvor Emil er til marked i Vimmerby. Her møder han borgmesterens dreng, det er sympati ved første blik, de er på samme bølgelængde. Historien handler om deres fælles skarnstreger, som kulminere da de sætter ild til borgsmesterens 5oårs fødselsdags-fyrværkeri. Jeg ved ikke, hvorfor jeg får sådanne associationer.......

søndag den 11. november 2007

hårdt plaget

Hjemmets hårdt plagede kunstlærer har i dag kampet bravt mod efterårets stile / tests / prøve - lavine. 13 styks er allerede rettet. Imens kørte "Massive Attack" www.youtube.com/watch?v=fG8eQBSp9Ao uafbrudt.

Eventyr og musik fra Afrika


Det har regnet hele dagen. Så vi tog bilen til Tübingen og gik i Afrikateater. www.kuntu.de Lias syntes det var fint. Det var nogle smukke instrumenter, og aktørerne var gode til at få børnene til at synge og danse med.
De fleste børn var ret små, hvad jeg i grunden ikke kan forstå. Det ville være noget for Jos-Weiss-Schule, de får en brochure af Áki i morgen.

Farlig




















Det kræver mod at bevæge sig rundt i huset her til formiddag. Det er vel egentlig direkte letsindigt, hvis man er ubevæbnet......