lørdag den 19. januar 2008

100%


Ylva var til bordtennisturnering idag. Og da Áki var hos en kammerat, syntes jeg det var en god anledning til at være tilskuer. Hun synes, det er mægtig sjovt at spille, er 100% engageret.

fredag den 18. januar 2008

historie



Denne aften er der tid til en udførlig godnathistorie ved aftensbordet. Der er taget hul på en ny bog af Tonke Dragt fra Yngvis bibliotek, Den syvende vej. Paps bliver meget upopulær, hver gang han synes, han osse har ret til en mad.

torsdag den 17. januar 2008

dybrøde hyacinter



Sådan ser køkkenvindueskarmen ud i disse dage....
Liselotte sværmer osse over hyacinter idag.

Nye sutsko


Jeg synes, de er så nydelige......

onsdag den 16. januar 2008

100 år

Til jer stakler, som gik glip af udstillingen........

husdyr


Der er et uhyre oppe i puderummet. Heldigvis har Áki besejret det.

Infernalske lyster


Hvorfor synes de, det er så sjovt med infernalsk larm?

Underholdning

Det er søndag formiddag, jeg siger til Áki :" Skal du ikke lige pakke lidt underholdning sammen til bilturen til Kirchheim?"
Han kigger forarget på mig: "Jeg skal da ikke ha noget med, hvad tror du man har en søster til!"

tirsdag den 15. januar 2008

vinterfrodighed


Idag var det solskin og mine hyacinter så smukke ud ( men sådan nogle lugter nu grimt, ikk oss?)

baglæns


Mor, mor, ved du hvad ?
Neeej!
Idag gik jeg hele skolevejen hjem..........baglæns!!!!!

Let

Engelsk er ikke svært, hvis man regelmæssigt spiller spil fra BBC´s hjemmeside. Mormor har givet os tippet. Der er spil til alle aldersgrupper....osse til voksner udlændinge, der gerne vil øve sig. Dette er Ylvas ynglingsspil i disse dage.....prøv at kig på det Julius.

mandag den 14. januar 2008

Ikke tid

Har ikke tid til at blogge i aften, for jeg har nemlig en DVD fra biblioteket : "Italienisch für Anfänger" og en pose karameller.

Orange




Mangler lige en farve til Ninas gulvtæppe. Har farvet tre partier: mørke, mellem og helt lyst-orange, så nu er der noget at vælge imellem. Nu skal det bare tørre, så bliver det tæppe snart færdigt. Bemærk hvor duggede vinduerne er efter en formiddags arbejde.

søndag den 13. januar 2008

søndag eftermiddag



Idag i Kirchheim gik vi en i begyndelsen ret uoplagt tur i bymidten. Wenni blev mere og mere inspireret efter som vi passerede de forskellige mindeværdige steder fra hans barndom. Det er da utrolig så mange skarnstreger, den mand har lavet som barn!
"Dér spyttede jeg ud fra det miderste vindue på tredie sal, og ramte en skaldet mand på issen. Kan I se børn, detder vindue var det." Osv.
Foran skolen er der et krigsmindesmærke, hvor skolekoret på specielle mærkedage skulle synge en sang. ( Den fik vi så fremført med smørtenor på samme sted. Jo, der var ikke noget at udsætte på guiden ). Men dengang stod krigsveteranerne og kiggede på drengene + hornorkester og græd.
Nu ved ungerne en god del mere om åbne kloakker, rullekoner og landbrug inde i byen ( dér hentede vi mælk, de havde køer ). + meget mere.
Oma serverede kanin og gik af med hendes børnetrækharmonika. Hold kæft, den larmer!

hygge



Morgensol i Ylvas værelse, stille hygge.