fredag den 8. oktober 2010

årets danske høst

En kurv æbler......

....og en buket salvie fra sommerhuset. Det er bare så hyggeligt at ha, nu, hvor der er så længe til vi skal derop igen.

4 kommentarer:

margrethe sagde ...

Heldigt at der i sommerhuset ikke Sommerhuset i dette år fandtes pærer og blommer, for det har været den rene elendighed.
Men frem med optimismen. På søndag går juicepresseren i gang igen, så vi kan få presset 15 l herlig æblejuice.
KHKjeld

margrethe sagde ...

Sjovt at læse, hvad vi skal om søndagen!!!!!!!!!
Nææææh, skal vi presse juice idag?

Sikke dejligt!!!!!!!

Hvordan kan det så være at manden er taget ned til båden, og skal mødes med Teddy?????

Nåh, d`herrer er i grunden undskyldt, bådene skal snart op og de skal liiiiiiiiige have den sidste tur! Det er kun os koner, der har bemærket, at den har de da sejlet!
Så jeg går ud og plukker brombær!

Ingegerd sagde ...

Ha en god søndag!

margrethe sagde ...

Men så kom sømanden hjem, og efter en god frokost og en lydelig middagssøvn, gik han igang. Han er nærmest utrættelig! ER nu igang med anden presning, og æblejuicen smager vidunderligt, som flydende honning! Det er fra et skrammel-æbletræ, som med nød og næppe undgik øksen, da vi flyttede ind, men som nu bliver passet og plejet. DE ukendte æbler smager SÅ dejligt. Men som alle æbler i år, er det nogle små skidderikker, men til presning er de fine.
Jeg plukkede ca 1 kg brombær, 1/2 kg hindbær, 50 gr skovjorbær, samlede 5 valnødder op ( i forgårs 163- men nu er det slut), plukkede 1/2 kg broccoli og lagde ca. 80 forårsløg ned i haven.
Kjeld fik også tid til at så forårssalat i drivhuset, hvor tomaterne er fjernet (agurkerne og pebrene giver stadig lidt) Der er også sået forårssalat på friland og det er kommet op. Frøene indkøbt i Reutlingen og Dorchester.