torsdag den 31. marts 2011

forårs

Forårsvindueskarm i køkkenet. Den lille flødekande fra farmor er så sød, synes jeg.

3 kommentarer:

margrethe sagde ...

Her er lige en opskrift: Sidste år var det den nye trend at spise portulak i år er det åbenbart bellis!


Det nye ukrudt skal spises
Både mælkebøtter og bellis, som findes overalt i Danmark, titter frem på lige nu. De er gode i lette retter, hvor de giver let bitterhed og friskhed.


Ingredienser
4 personer

en håndfuld bellis
2 store gulerødder
2 spsk. cidereddike
3 spsk. koldpresset rapsolie
1 tsk. honning
havsalt og friskkværnet peber. Sådan gør du
Begynd med at skrælle gulerødderne, skær dem ud i mindre stykker, og kog dem møre i vand ? det tager ca. 20 min. Når gulerødderne er møre, hælder du vandet fra og kommer dem op i en blender.

Tilsæt eddike, olie, honning, salt og peber, og blend, til du har en fin mos. Smag eventuelt mosen til med lidt ekstra eddike og honning.

Drys bellis ud over mosen, inden du serverer den til lyst kød, stegt fisk eller som snack til et stykke ristet brød.

Bellis – sådan
Både blade og blomster kan spises. Planten er flerårig og danner sideskud. Pluk den ved at skære enkelte sideskud af hver plante.

Skyl dem grundigt, og pluk de pæneste blade af. Blomsterne plukkes nemmest af med fingrene. Husk dem, før du klipper plænen næste gang!

Smagen er mild og let syrlig.

Ingegerd sagde ...

Er det tusindfryd?

margrethe sagde ...

Man kalder den for tusindfryd, den der vokser vildt (bellis perennis) og den i potter for bellis,jeg har googlet det nu for at være på den sikre side.