mandag den 10. oktober 2011

flydende algebra

Ved aftensbordet går snakken om valg af studentereksamensfag. Kári, vores specialist på det område, rådgiver sin søster, som i år skal vælge de kurser, hun skal op i til studentereksamen.
Kári: "Udover de obligatoriske tysk og matematik kan du vælge to fremmedsprog og et naturvidenskabeligt fag. Dertil må du også tage musik eller kunst."
Mor, lidt forvirret:" Hvor mange naturvidenskabelige sprog har du egentlig?"
Kári, helt cool:" Joooo, jeg taler jo flydende algebra, så med latin og engelsk bliver det tre."

3 kommentarer:

margrethe sagde ...

Kære KÀri
Jeg forståer ikke rigtig indlægget. Hvad er flydende algebra, Kjeld siger det er noget med matematik. Men så er det jo ikke sjovt, og hvorfor flyder det? jeg siger at du ved besked at du skal være translatør,og matematik ville du aldrig vælge. Jeg tror derfor at Algier (Alger på fransk, jah undskyld det ved du jo)og Brasililien har dannet en union og kreeret et fællessprog en mellemting mellem fransk og arabisk-jeg ved kun at godmorgen hedder Allah dia, god eftermiddag er Allah tarde o.sv. men hvad er rigtigt?

Kári sagde ...

:D næhnej, algebra er en slags højere matematik. Mor spurgte mig jo om et naturvidenskabeligt sprog (volapyk) og algebra lyder lidt som et.
I tysk studentereksamen er både tysk og matematik obligatoriske, intet valg der: så må man frit vælge et sprog, som man har haft lang tid nok, og til sidst et sidste hovedfag: i mit tilfælde altså engelsk og etik.

margrethe sagde ...

Tak Kàri havde algebra på seminariet, og forstod aldrig rigtig hvad det gik ud på . Nu er jeg noget klogere
især på at jeg ikke forstod det, - det var højere!
mormor