tirsdag den 11. november 2008

A dam 5


Her de sidste Amsterdambilleder : Det var ret koldt, som man kan se på påklædningen.



Ja, ja, da!


Folk gjorde meget ud af deres huse, og hver en lille stribe jord i brolægningen blev udnyttet på smukkeste vis.


Amsterdams ældste erhverv er, ved siden af det gængse ældste erhverv, kanalgraverne. MEGET interessant, synes min yngste.



Vi var oppe i Westerkerks tårn og kunne se ud over hele byen, det var smukt vejr.


Bagefter var der orgelkoncert inde i kirken.


Vi fandt en chokoladecafé.


De to fine damer ejer den. Kári blev tilbudt en praktikplads hos dem. Den heldige ( marcipan-)kartoffel.



Musseet i baggrunden er Nemo, et videnskabsmuseum for børn.
Børnene syntes rigtig godt om det. De voksne sad hele eftermiddagen i cafeen på øverste etage og konverserede og sådan.........rigtig hyggeligt!


Bemærk Ákis indkøb : et truthorn fra en spøgogskæmt-forretning. Vi havde ikke været mere end to minutter ude af butikken, før Kári lidende bad mig om at konfiskere hornet
( hans ordvalg).


Sidste aften havde mor&Kjeld inviteret os på restaurant. Det blev et indisk sted, med en ret exentrisk ejer, som roste sin egen mad til skyerne og kom med små ekstra retter til mændene, for at de ikke skulle rejse sig sultne fra bordet. Det var et skægt sted og dejligt at prøve indisk mad ....det har vi ikke i Reutlingen.

3 kommentarer:

margrethe sagde ...

Tak for billederne - skulle du mon ikke også gøre dig i fotobranchen? Vi to fra Grønfeld må vist hellere se at få bestilt en tur til Amsterdam. Der ser ud til at være så smukt,hyggeligt og meget mere, at det ikke er nødvendigt med en særlig anledning for at tage dertil.
Kærlig hilsen
Kjeld

margrethe sagde ...

Dejligt at se de sidste billeder, hvoraf det fremgår at I rigtig har hygget jer! Ja man mindes jo Àki dengang de byggede Muller Markt (staves nogenlunde sådan) og Àki sad måbende i klapvognen og glanede op på kranerne (hylede når man gik selvom man havde stået der i halve timer)!!!Den der indiske må vi prøve når vi kommer der.
Nu er der så åbenbart ikke flere billeder, men så må vi jo glæde os til det længe lovede efterårsdigt af ygstemanden!

Ingegerd sagde ...

Det er en rigtig god ide, at tage på ferie dér. Vi tog osse en båd-rundfart på 1 1/2 time i kanalerne og havnen( der var der vi opdagede Nemo-museet. En rigtig stor oplevelse.
Hvis man skal bo på husbåd, skal man være god til at klatre, for at komme ind og ud af båden.