onsdag den 1. oktober 2008

dyret


Vi fik en ny og spændende frugt i supermarkedet. Er der nogen der ved, hvad det er for en?
.... nu har vi fået den fotograferet, så kan vi smage på dyret.

4 kommentarer:

mette sagde ...

har i spist den eller kan du nå at tage et billede af hvordan den ser ud indeni?

margrethe sagde ...

Jeg er sikker på at det er en kaktusfrugt- næsten sikker

margrethe sagde ...

ligner næsten men ikke helt...
Pitahaya - kaktusfrugt
Pitahaya (udtales pitaja) stammer i naturen fra Columbia og Venezuela i Sydamerika over Mellemamerika og Caribien til Mexico og det sydlige USA.
Columbia startede for få år siden en dyrkning af den gule frugt med eksport for øje. Man anså frugten for at have lige så store muligheder på verdensmarkedet som eksempelvis ananas, mango og papaya. Vi ser dog endnu ikke frugten så ofte i Europa, og har derfor ikke haft den store chance for at
vænne os til den og dens mange anvendelsesmuligheder.

Frugtkødet er blødt, lidt geleagtigt og meget saftigt - de utallige sorte frø spises med. Man skal dog lige være opmærksom på, at de kan virke afførende - især hvis man spiser flere frugter. Frugten egner sig fint som pynt på is og med smeltet chokolade.

Pitahaya indeholder en del C-, lidt B- samt E-vitaminer. Mineralerne fosfor, jern, kalcium og natrium er alle til stede. Pitahaya får i øvrigt nogle fantastisk smukke blomster, der kun er åbne om natten.

Ingegerd sagde ...

Tak for informationerne. Vi har ikke åbnet den endnu, tænk hvis den ikke har sorte kerner.....så er det måske noget helt andet! Mit bud er, at den er rullet ud af en UFO ved et uheld.