torsdag den 6. august 2009

sikken en klang


Nu er det kommet så vidt med Ylva, at hun synes, at en bys mest spændende seværdigheder, er dens orgler. Det er vi jo vandt til fra far, så vi er medgørlige. Den største orgeloplevelse, som heidelberg bød på, var et splinternyt orgel i jesuitterkirken. Organisten sad tilfældigvis lige og trykkede den af. Den fik ikke for lidt, og det var ikke øvning, det var perfekt. Orglet så meget aparte ud, fordi det var moderne stil, I kan jo klikke på billedet, for at se det forstørret. Men flot var det...og sikken en klang.
Bagefter fandt vi ud af, at der blev serveret kaffe og is i kirkens have. Det var menigheden, der samlede til et projekt, og førte cafeen med frivilligt arbejde. En levende menighed.

Og så lige det sidste nye om Ylva: Michi har puttet hende på organistlisten til Marienkirche, så hun nu har fuld ret til at øve der, hvis der er ledigt. Og jeg er stoltest.

5 kommentarer:

margrethe sagde ...

Tillykke Ylva og hendes mor
I må se at finde lejlighed til at be DR-koncerthuset. Her står Nordeuropas største orgel.
KHKjeld

margrethe sagde ...

Godt at der er ungdom der bruger piber til at spille på og ikke til at ryge på.

Tillykke Ylva med "den gyldne nøgle".

Stolten Mormor

johannes mortensen sagde ...

Flot orgel. Ved du, hvor mange stemmer? Og tillykke med adgangen til marienkircheorgelet. Måske man kan få lov til at være med ved lejlighed?

Ingegerd sagde ...

Hej far.
Her er et link, der vil interessere dig:
http://www.kirchenmusik-jesuitenkirche.de/kirchenmusik/hauptorgel

Jeg er ret sikker på, at du kan få lov til at være med.

ane sagde ...

Velkommen hjem fra Danmark. Jeg har fundet et danske firma som handler med økologisk sengetøj. Adressen er www.truestuff.dk. -og tænkte at det kunne være interessant for dig at se.
Hilsen Ane