fredag den 12. februar 2010

guldnuggets

I dag er der fastelavnsfest på Ákis skole. Da de fleste af vennerne skal være enten indianer eller cowboyder, besluttede Áki sig for at blive guldgraver. Jeg kunne desværre ikke overtale ham til at vise taskens indhold frem.....det er også bitterkoldt udenfor. Jeg kan røbe, at den indeholder både guldnuggets og en flaske snaps.
I kan nok se, at vi ikke skal have spaghetti til middag.

1 kommentar:

margrethe sagde ...

Hej Àki

Du ser flot ud.
Nu er du blevet skærmbillede på vores PC. Det skifter vi jævnligt, når vi får fotos fra jer, England eller fra andre af vores børn/børnebørn.
Guldgraverne levede et hårdt liv, med fattigdom, vold og alkohol. Så pas på med snapsen, det er heller ikke godt at drikke i frostvejr! Men det har din mor sikkert fortalt dig.
MÅske har du lyst til at læse om hvordan det var at være guldgraver i Australien. Det er sikkert et lettere liv du har i Reutlingen:

I 1841 blev der fundet guld for første gang. Det var en præst, der fandt guldet. Men dette fund blev manet i jorden af guvernør Sir George Gipps, da han var bange for, at de indfødte ville slå præsten og de andre guldgravere ihjel for at få guldet. Det første fund, som blev offentliggjort, blev gjort 170 km. vest for Sydney, ved Macquarie floden. Det skete d. 15. maj 1851. Det skabte store problemer, folk vandrede fra sted til sted. Arbejdsgiverne gav dusør til de, der kunne finde guld i nærheden af deres virksomhed. På den måde kunne de tiltrække arbejdskraft til virksomheden.
Langsomt steg befolkningstallet, i 1860 var der over 1 million indbyggere. Når man arbejdede som guldgraver, skulle man betale afgift til staten, men det var langt fra alle, der fandt noget. Derfor begyndte nogle at lave røveriske bander. Den mest berygtede røverbande var "Wild Colonial Boys". I 1864 røvede de en postdiligence, samtidig holdt de 60 rejsende op på en gang. Der var 3 banditter. Til sidst fik politiet fanget dem, nogle blev hængt.