tirsdag den 9. februar 2010

mølhullesokker

Lias og jeg er i gang med et nyt fjernsynsserie-projekt fra min barndoms Danmark: Vi ser alle "Huset på Christianshavn" i kronologisk rækkefølge. De fleste episoder er underholdende, nogle er såkaldte "springe-overe" og nogle er perler.
Vi så en perle forleden. Episode 39, skrevet af Habakuk. Flyttemand Olsen er kommet til at love sin bror at skrive en sang til hans sølvbryllup og er ved at fortvivle under forsøget. Hele huset træder sammen for at hjælpe.
Olsen: "Det er helt umuligt...hvad rimer f.eks. på sølvbrudeglædessang?" Fru Clausen, som skudt ud af en kanon:" Ølsnude-vædetrang". "Og hvad rimer på sølvbryllupsklokker?" Fru Olsen svarer: " Mølhullesokker".
Og sådan fortsætter det i en halv time. Højdepunktet til sidst er da hr Larsen opfører sin version af en sølvbryllupssang i bedste Johnny Cash-stil, hvor han sammenligner ægteskabet med et ophold i San Quentin.
Da jeg havde grinet færdigt og fået puttet Lias, blev de to ældre herrer tvangshentet og placeret foran computeren...de gider nemlig underligt nok ikke at se Huset på Christianshavn. Men de måtte dog indrømme at denne episode har mange digteriske, sproglige og humoristiske kvaliteter.

1 kommentar:

margrethe sagde ...

ja men hvem kan så lave et rim på øllebrødsbarmhjertighed?